Dit is een simpel receptje voor een lekker bord Pasta Orecchiette met Spekjes en Courgette. Goed voor een maaltijd, en van alles wat je over hebt kun je de volgende dag prima als een salade maken, zeker wanneer je de pasta aanvult met wat fijngesneden ijsbergsla.
Orecchiette No 87
Orecchiette is Italiaans voor ‘oortjes’ en zijn het symbool van de stad Bari. Het is een streekgerecht uit de Zuid-Italiaanse regio’s Basilicata en Apulië. Het nummer van de pasta zou moeten verwijzen naar de dikte – zoals wij meestal de spaghetti No 3 gebruiken – maar dat kan ik in dit geval niet helemaal plaatsen. Ik houd mij aanbevolen voor een heldere verklaring van de ‘No 87´.
Pasta Orecchiette met Spek en Courgette
Course: HoofdgerechtCuisine: ItaliaansDifficulty: Eenvoudig6
Personen10
minutes13
minutes23
minutesIngrediënten
500 gram Orecchiette No87
250 gram gerookte spekreepjes
1 flinke ui
2 tenen knoflook
1 paprika
1 courgette
scheut witte wijn
olijfolie
vers peper en zout
Werkwijze
- Breng een pan water met wat zout aan de kook. Bak de spekreepjes in het eigen vet en wanneer deze mooi bruin gebakken zijn voeg je de fijngesneden knoflook en gesnipperde ui toe. Bak tot de ui glazig is.
- Snijd de paprika in stukjes en voeg toe. Snijd de courgette in blokjes, voeg toe en laat alles op matig vuur een minuut of 10 doorgaren.
- Zet het vuur nu hoog en na 1 minuut blus je de pan af met een flinke scheut witte wijn. Laat op laag vuur weer aan de kook komen, zet het vuur uit en dek de pan af.
- Kook de orecchiette volgens de verpakking. Giet af, voeg het de gebakken spekjes en courgette toe en voeg nog een klein scheutje olijfolie toe. Serveer met wat parmezaan.
Eet smakelijk!