Pangasiusfilet met Gegrilde Groenten

Pangasiusfilet met Gegrilde Groenten

In de Leeuwarder Courant heeft Klaas Kasma een dagelijks receptenhoekje. Als ik een LC in handen krijg dan kijk ik altijd even wat Klaas kookt. Het zijn namelijk meestal eenvoudige, snelle recepten met een kort verhaaltje. In het LC van 13 april plaatste Klaas een recept voor Heilbot met rucola gremolata. Ik maakte op basis van dat recept mijn Pangasiusfilet met Gegrilde Groenten. Het werd een heerlijke maaltijd met een frisse bite door de rucola gremolata.

Pangasiusfilet met Gegrilde Groenten

Recipe by Berend QuestCourse: HoofdgerechtCuisine: Wereld
Porties

4

Personen
Bereiding

15

minutes
Baktijd

40

minutes
Totaal

55

minutes

Ingrediënten

  • 4 pangasius fillets

  • 500 gram krieltjes in de schil, gehalveerd

  • 250 gram oesterzwammen

  • 2 courgettes

  • 5 tenen knoflook, in de schil

  • 4 sjalotjes, in kwarten

  • olijfolie

  • peper en zout

  • 1 flinke hand rucola

  • 1 flinke hand peterselie

  • 40 gram geroosterde pijnboompitten

  • 2 citroenen

  • bloem

Werkwijze

  • Verwarm de oven op 225 graden. Snijd de courgettes in de lengte, daarna in halve manen van een centimeter dik. Doe de courgette, sjalot, knoflook en aardappel in een ruime stalen ovenschaal of rechtstreeks op de bakplaat.Pangasiusfilet met Gegrilde Groenten
  • Besprenkel met olijfolie en maal er zout en peper over. Zet 15 minuten in de hete oven.Pangasiusfilet met Gegrilde Groenten
  • Snijd ondertussen de rucola en peterselie fijn, doe in een schaal. Rasp de schil van 1 citroen en voeg dit met het sap van beide citroenen toe aan de schaal met rucola en peterselie. Rooster de pijnboompitten in een droge pan en voeg ook deze toe.
  • Haal de schaal na 15 minuten uit de oven, schep alles even om en voeg de in repen gesneden oesterzwammen toe. Zet terug nog een minuut of 20 terug in de oven.
  • Maak een pan heet op het fornuis en haal de visfilets even door wat bloem.
  • Wanneer de groente bijna gaar is: Doe een klontje boter in de hete pan en bak de vis op laag vuur in een minuut of 8 om en om gaar. Maal er wat verse zout en peper over. Haal de groenten uit de oven.
  • Schep wat aardappel en groente op een bord, leg er een gebakken filet naast en schep er wat van de rucola germulata over.
close

ReceptReQuest

We spammen niet! Lees ons privacybeleid voor meer info.

🤞 Ontvang GRATIS nieuwe recepten in de mailbox!

We spammen niet! Lees meer in ons privacybeleid

 

Geef een reactie