Op de huid gebakken zalm

Op de Huid Gebakken Zalm

Zalm, op de huid gebakken. Er zijn veel mensen die daar liever ‘niet aan beginnen’. “De zalmmoten weer heel uit de pan krijgen lukt toch niet. Niet weten wanneer de zalm gaar is. Bang voor verbranden”. Redenen voor mensen om de zalm gerookt bij de supermarkt te kopen. Terwijl het echt niet zo ingewikkeld is. En, een zalmmoot, gebakken in roomboter, in een pan met slechts wat peper en zout is een ware traktatie! Er zijn wel wat eisen vooraf die bepalen of het gaat lukken.

Succesfactoren

  • De Zalm
    Koop zalm bij een vertrouwd adres. Een goede viswinkel, een goede markt of viskraam. Hoe verser de zalm, hoe groter de kans op succes. Verse zalm is steviger en valt minder snel uit elkaar.
  • De boter
    Klaar de roomboter. Geklaarde boter bevat geen eiwitten en verbrand veel minder snel. Boter klaren is simpel. Verwarm de boter Au Bain Marie en schep de heldere vloeistof er uit. De heldere vloeistof is de geklaarde boter.
  • Het bakken
    Maak de pan eerst heet! Doe een schep boter in de pan, smeer de zalm er ook goed mee in. Leg de moten in de pan en blijf er van af! Niet schuiven, niet draaien, niet bang zijn voor plakken aan de bodem. Je ziet de vis van onderaf garen, als de vis voor de helft gaar is draai je hem om en zet het vuur heel laag. Na een minuut of 2 is de zalm gaar en kun je hem opdienen.

Op de Huid Gebakken Zalm

Recipe by Berend Quest
Porties

2

porties
Voorbereiding

10

minutes
Bakken

10

minutes
Total time

20

minutes

Ingrediënten

  • 2 moten verse zalm, met huid

  • 1 kopje geklaarde boter

  • 1 scheut witte wijn

  • 1 theelepel grove mosterd

  • 1 theelepel dille

  • peper en zout

Werkwijze

  • Zet een goede koekenpan op hoog vuur, laat de pan goed heet worden. Smeer de zalmmoten in met geklaarde boter. Temper het vuur enigszins en giet de helft van de boter in de pan.
  • Leg de moten op de huid in de pan en laat gaan tot ze tot de helft van de dikte gegaard zijn (je kunt dat zien aan de lichtere kleur).Op de huid gebakken zalm
  • Draai de zalm om en zet het vuur heel laag. Wacht nog een paar minuten, leg de zalm nu op de huid op een schaal.Op de huid gebakken zalm
  • Zet het vuur weer hoog, voeg de dille en mosterd toe, bak 30 seconden mee. Blus met wat witte wijn en voeg de laatste geklaarde boter toe. Laat even inkoken en maak de saus op smaak met peper en zout. Serveer over de zalm.
    Wij aten de zalm met rijst en een koude bietensalade. Eet lekker!Op de huid gebakken zalm
close

ReceptReQuest

We spammen niet! Lees ons privacybeleid voor meer info.

🤞 Ontvang GRATIS nieuwe recepten in de mailbox!

We spammen niet! Lees meer in ons privacybeleid

 

One Comment

  1. Pingback: Simpele Bietensalade - De Keuken van Quest

Geef een reactie