Een ontbijt met eieren, spek, kaas en een beetje salade. Echt, daar kan toch geen muesli, yoghurt of kwark tegenop? Huize Quest heeft het brood een beetje in de ban gedaan, net zoals de pasta, aardappel en rijst. We zijn de koolhydraten een beetje aan het vermijden. Eén van de gevolgen is dat ik vaker wakker word met een gezonde trek in een stevig ontbijt. En geloof mij, op dit ontbijt kun je echt uren verder. Maar boven alles is het gewoon lekker, want dat is blijft het belangrijkste.
Afgelopen week heb ik twee keer in een hotel geslapen. De eerste keer in Dortmund – na de wedstrijd BVD – Ajax en de tweede keer in het NH hotel tegenover het UMCG, na een operatie aan mijn oog. Het grote verschil tussen de twee hotels – voor mij – was niet zozeer de prijs, als wel de kwaliteit van het ontbijt. In Dortmund een ei dat rook naar vis, wat plakken goedkope vleeswaar en slappe, natte kaas. In Groningen een heel prima ontbijt met verse producten, een ruim assortiment en smakelijke, kruidige worstjes (waar ik gek op ben).
Een goed, gevarieerd, vers en smakelijk ontbijt. Het maakt je dag echt zoveel leuker.
Ontbijtje?
Course: De keuken van Quest, OntbijtCuisine: QuestDifficulty: Simpel2
personen15
minutes15
minutes30
minutesIngrediënten
4 eieren
8 dikke plakken spek
2 stukjes blauwe kaas
2 stukjes witte kaas
1 Roma tomaat
10 cm komkommer
olijfolie
balsamico
peper en zout
peterselie
Werkwijze
- Bak de plakken spek in een droge koekenpan, in hun eigen vet.
- Leg de spek op een keukenpapier en giet het overtollige vet uit de pan, maar was de pan niet af. Doe een klont boter in de pan. Breek de 4 eieren, houd de dooier heel.
- Snijd de tomaat en de komkommer, leg op de borden en besprenkel met olie en balsamico. Verdeel de kaas en leg de spek er bij.
- Op ieder bord leg je 2 gebakken eieren. Strooi wat peper en zout over het bord, maar denk er om: de spek is zout zat.
- Serveer met wat gehakte peterselie en eet vooral lekker!