Omelet Royaal

Omelet Royaal

Een omelet. Raar woord eigenlijk. Moet je eens 10x uitspreken. Omelet, omelet, omelet….. Na 5x vraag je jezelf af wie toch ome Let is. En, is er dan ook een tante Let? Vrouw Quest heeft het consequent over een ‘ommelet’, maar ja, die is geboren in Bennebroek. Goed, een omelet. Dit recept voor een ‘Omelet Royaal’ is simpel, uitermate smakelijk en het enige wat het vraagt is een klein pitje om gaar te worden. Je wilt voorkomen dat hij aan de onderzijde zwartgeblakerd is en aan de bovenzijde nog vloeibaar.

Eén van de zegeningen van het wonen in Friesland zijn de eieren, rechtstreeks van de boer. In Hichtum hebben we ‘Fugelfrij‘. Fugelfrij is een boerencamping waar ook een ‘eicel’ staat. In de eicel worden echte, eerlijke scharreleieren verkocht van kippen die midden op de camping een buitenverblijf hebben. Deze kippen zijn dus eigenlijk het hele jaar op vakantie. Er gaan er per week een stuk of 20 doorheen in huize Quest. Iedereen die een beetje smaakpapillen heeft zal het verschil tussen een ei uit de supermarkt en de eicel van Fugelfrij kunnen proeven. Eenmaal geprobeerd wil je nooit meer wat anders.

Omelet Royaal

Recipe by Berend QuestCourse: LunchCuisine: HollandDifficulty: Eenvoudig
Porties

4

Personen
Bereiding

10

minutes
Baktijd

10

minutes
Totaal

20

minutes

Ingrediënten

  • 4 eieren

  • 5 champignons

  • 1 sjalot

  • 12 snoeptomaatjes

  • handje peterselie

  • scheutje witte wijn

  • flinke klont boter

  • zoete chilisaus

  • peper en zout

  • Stokbrood

Werkwijze

  • Fruit het gesnipperde sjalotje in de boter. Voeg de in plakjes gesneden champignons toe. Bak tot de champignons zacht zijn. Zet het vuur even hoog en blus af met wat witte wijn. Laat nu zachtjes pruttelen tot het meeste van de wijn verdampt is.
  • Doe de eieren in een kom en klop even tot de dooiers stuk zijn. Voeg het ei toe aan de pan schep nog even om zodat alles goed gemengd en verdeeld is. Verdeel de tomaatjes over het ei. Zet de pan op het laagste vuur en doe een deksel op de pan (of een groot, plat bord). Omelet Royaal
  • Hak de peterselie fijn. De omelet is klaar wanneer het ei volledig gestold is. Verwar dit niet met het vocht dat vrijkomt van bijvoorbeeld de champignons en wat ook op het ei kan liggen. Snijd de omelet doormidden en bestrooi met zout, peper en peterselie. Serveer met een paar stukjes stokbrood en een fles zoete chilisaus op tafel.
    Eet lekker!

🤞 Ontvang GRATIS nieuwe recepten in de mailbox!

We spammen niet! Lees meer in ons privacybeleid

close

ReceptReQuest

We spammen niet! Lees ons privacybeleid voor meer info.

 

Geef een reactie