Noten-Vruchten Cake

Noten-Vruchten Cake

Een recept voor een simpel te maken cake met heerlijke zuidvruchten en als extra ‘bite’ midden in de cake vers geroosterde en gezouten cashewnoten. Zout met zoet, doet het altijd goed. Denk aan de beroemde pannenkoek met spek en stroop of de capucijners met spek en stroop. Ook heel veel sauzen voor gegrild en gezouten vlees of kip zit een zoete smaak. Dus waarom niet in cake?

Noten-Vruchten Cake

Recipe by Berend QuestCourse: Nagerecht, TussendoorDifficulty: Eenvoudig
Bereiding

30

minutes
Baktijd

40

minutes
Totaal

1

hour 

10

minutes

Ingrediënten

  • 150 gram boter

  • 150 gram (riet)suiker

  • 250 gram bloem

  • 3 eieren

  • 1 flinke theelepel bakpoeder

  • 50 gram vijgen

  • 50 gram gedroogde abrikozen

  • 50 gram rozijnen

  • 50 cl brandy of bruine rum

  • 50 gram geroosterde cashewnoten

  • 25 gram walnoten

  • 1 eetlepel honing

Werkwijze

  • Verwarm de oven tot 170 graden. Laat de boter zacht worden. Snijd de vijgen en abrikozen in stukjes en doe deze samen met de rozijnen in een kom. Voeg de brandy of rum toe en meng goed door elkaar. Zet even weg.
  • Voeg de suiker bij de boter en meng dit tot de suiker gesmolten is. Voeg de eieren een voor een toe tot alles één geheel is. Voeg daarna de bloem en bakpoeder toe en maak een mooi, glad beslag.
  • Meng de gewelde vruchten door het beslag. Vet een cakevorm in met boter en stort de helft van het beslag in de vorm. Voeg nu de cashewnoten toe en bedek met de rest van het beslag. Zet de cake 30 minuten midden in de oven.
  • Verwarm de honing in een pannetje, hak de walnoten grof en doe deze in de warme honing. Haal de cake uit de oven en bedek de toplaag met de walnoten in honing. Zet nog even 10 minuten terug in de oven tot de cake helemaal gaar is (controleer dit door in de cake met een breinaald of satéstokje te prikken. Komt deze er ‘schoon’ uit, dus er blijft niets aan plakken, dan is de cake gaar).
close

ReceptReQuest

We spammen niet! Lees ons privacybeleid voor meer info.

🤞 Ontvang GRATIS nieuwe recepten in de mailbox!

We spammen niet! Lees meer in ons privacybeleid

 

Geef een reactie