Een recept voor een simpel te maken cake met heerlijke zuidvruchten en als extra ‘bite’ midden in de cake vers geroosterde en gezouten cashewnoten. Zout met zoet, doet het altijd goed. Denk aan de beroemde pannenkoek met spek en stroop of de capucijners met spek en stroop. Ook heel veel sauzen voor gegrild en gezouten vlees of kip zit een zoete smaak. Dus waarom niet in cake?
Noten-Vruchten Cake
Course: Nagerecht, TussendoorDifficulty: Eenvoudig30
minutes40
minutes1
hour10
minutesIngrediënten
150 gram boter
150 gram (riet)suiker
250 gram bloem
3 eieren
1 flinke theelepel bakpoeder
50 gram vijgen
50 gram gedroogde abrikozen
50 gram rozijnen
50 cl brandy of bruine rum
50 gram geroosterde cashewnoten
25 gram walnoten
1 eetlepel honing
Werkwijze
- Verwarm de oven tot 170 graden. Laat de boter zacht worden. Snijd de vijgen en abrikozen in stukjes en doe deze samen met de rozijnen in een kom. Voeg de brandy of rum toe en meng goed door elkaar. Zet even weg.
- Voeg de suiker bij de boter en meng dit tot de suiker gesmolten is. Voeg de eieren een voor een toe tot alles één geheel is. Voeg daarna de bloem en bakpoeder toe en maak een mooi, glad beslag.
- Meng de gewelde vruchten door het beslag. Vet een cakevorm in met boter en stort de helft van het beslag in de vorm. Voeg nu de cashewnoten toe en bedek met de rest van het beslag. Zet de cake 30 minuten midden in de oven.
- Verwarm de honing in een pannetje, hak de walnoten grof en doe deze in de warme honing. Haal de cake uit de oven en bedek de toplaag met de walnoten in honing. Zet nog even 10 minuten terug in de oven tot de cake helemaal gaar is (controleer dit door in de cake met een breinaald of satéstokje te prikken. Komt deze er ‘schoon’ uit, dus er blijft niets aan plakken, dan is de cake gaar).