Een mooie lamsbout uit Nieuw Zeeland, zonder been. Heerlijk gekruid en rosé gebakken. Het is toch raar dat de gemiddelde Nederlander zich graag tegoed doet aan een broodje shoarma, maar dat een lamsbout maar bij weinig mensen op tafel komt. En een heerlijke lamsbout uit de oven is niet bepaald ingewikkeld te maken.
Lamsbout uit de oven
Course: HoofdgerechtCuisine: QuestDifficulty: EenvoudigPorties
4
PersonenBereiding
15
minutesOventijd
40
minutesRusten
20
minutesTotaal
55
minutesIngrediënten
1 lamsbout zonder been, ongeveer 1,5 kg
takjes rozemarijn en tijm
knoflooktenen
olijfolie
peper en zout
Werkwijze
- Laat de lamsbout op kamertemperatuur komen en verwarm de oven op 180 graden.
- Smeer de lamsbout in met olijfolie, peper en zout, snijd de bout in met een scherp mes en stop de sneden vol met de verse kruiden en knoflook.
- Schroei de lamsbout dicht in een hete pan met een scheut olijfolie.
- Zet de lamsbout in de oven, temper de oven naar 150 graden en stop een kernthermometer in het vlees. Als de thermometer tussen de 55 en 65 graden aangeeft (55 = rood, 65 = rosé) is het vlees klaar en haal je de lamsbout uit de oven.
- Laat de bout 20 minuten rusten, snijd er dan plakken van en serveer bijvoorbeeld met een pittige chimchimmi.