Lamsbout uit de oven

Lamsbout uit de oven

Een mooie lamsbout uit Nieuw Zeeland, zonder been. Heerlijk gekruid en rosé gebakken. Het is toch raar dat de gemiddelde Nederlander zich graag tegoed doet aan een broodje shoarma, maar dat een lamsbout maar bij weinig mensen op tafel komt. En een heerlijke lamsbout uit de oven is niet bepaald ingewikkeld te maken.

Lamsbout uit de oven

Recipe by Berend QuestCourse: HoofdgerechtCuisine: QuestDifficulty: Eenvoudig
Porties

4

Personen
Bereiding

15

minutes
Oventijd

40

minutes
Rusten

20

minutes
Totaal

55

minutes

Ingrediënten

  • 1 lamsbout zonder been, ongeveer 1,5 kg

  • takjes rozemarijn en tijm

  • knoflooktenen

  • olijfolie

  • peper en zout

Werkwijze

  • Laat de lamsbout op kamertemperatuur komen en verwarm de oven op 180 graden.Lamsbout uit de oven
  • Smeer de lamsbout in met olijfolie, peper en zout, snijd de bout in met een scherp mes en stop de sneden vol met de verse kruiden en knoflook.Lamsbout uit de oven
  • Schroei de lamsbout dicht in een hete pan met een scheut olijfolie.Lamsbout uit de ovenLamsbout uit de oven
  • Zet de lamsbout in de oven, temper de oven naar 150 graden en stop een kernthermometer in het vlees. Als de thermometer tussen de 55 en 65 graden aangeeft (55 = rood, 65 = rosé) is het vlees klaar en haal je de lamsbout uit de oven.Lamsbout uit de oven
  • Laat de bout 20 minuten rusten, snijd er dan plakken van en serveer bijvoorbeeld met een pittige chimchimmi.Lamsbout uit de oven
close

ReceptReQuest

We spammen niet! Lees ons privacybeleid voor meer info.

🤞 Ontvang GRATIS nieuwe recepten in de mailbox!

We spammen niet! Lees meer in ons privacybeleid

 

Geef een reactie