Deze Koolsoep met Gemarineerd Rundvlees komt uit de wok. Feitelijk bak je alle ingrediënten even snel aan in een hele hete wok om het vervolgens af te blussen met een mooie, smaakvolle bouillon. Die bouillon maak je zelf natuurlijk, je weet vast nog wel hoe je dat doet. Het resultaat is een fris-pittige soep met knapperige groenten en heerlijk mals rundvlees.
Ik ga op vrijdag – als het kan – even de markt over in Leeuwarden. Mooi man. Je koopt Griekse olijven bij een Duitser, Hollandse kaas bij een Marokkaan, Noordzee vis bij een Chinees en Chinese kool bij een diep-Fries. We zijn echt een mooi volkje bij elkaar.
Koolsoep met Gemarineerd Rundvlees
Course: Hoofdgerecht, lunchCuisine: AziatischDifficulty: Simpel4
Personen30
minutes10
minutes40
minutesIngrediënten
1 chinese kool
2 worteltjes
1/2 prei
4 tenen knoflook
5 cm gemberwortel
1 rode peper
2 eetlepels sojasaus
1 eetlepel sesamolie
3 eetlepels koolzaadolie
peper en zout
2 citroenen
400 gram mager rundvlees
1,5 liter runderbouillon
Werkwijze
- Snijd het rundvlees in dunne repen. Rasp de gemberwortel, hak de knoflook en snijd de peper in ringen. Voeg de sesamolie en sojasaus toe, meng goed en dek af met een in plakken gesneden citroen. Zet 30 minuten aan de kant.
- Verhit een wok. Halveer de wortelen in de lengte, snijd en dunne reepjes van (julienne). Snijd de prei in hele dunne ringen. Snijd de Chinese kool in stukken, het hoeft niet al te fijn. Was de groenten.
- Doe de koolzaadolie in de hete wok en schroei het vlees op hoog vuur ongeveer een minuut. Voeg daarna de groenten toe en houd nog even op hoog vuur voor een minuut of 4. Voeg hierna de bouillon toe en breng aan de kook. Tegen het kookpunt kan het vuur uit en is de soep klaar. Voeg het sap van de 2e citroen toe aan de soep en maak af met zout en peper toe naar smaak.
- Eet lekker!