Koken zonder pakjes

Koken Zonder Pakjes

Er zijn veel, heel veel gerechten die je met behulp van een pakje en wat ingrediënten kunt maken. Het heeft echter niet zo veel met koken te maken. Je leert er ook niks van. Je leert niet wat er eigenlijk aan kruiden, en in welke verhouding in een gerecht gaat. Je leert niet om een gerecht aan je eigen smaak aan te passen. Je leert niet hoe je kunt variëren. Je doet simpelweg wat er op de verpakking staat en klaar is Kees.

Zout en andere toegevoegde zaken

In een gerecht dat je met behulp van een (of meer) pakjes maakt zitten veel stoffen die je niet nodig hebt, maar bijvoorbeeld toevoegingen die het pakje nodig heeft om de inhoud eetbaar te houden voor langere termijn. Of kleur te geven. Of smaak. Je hebt dat allemaal niet nodig, het heeft voor je lichaam geen toegevoegde waarde en zo lekker als vers wordt het nooit.

Iedereen kan koken

Echt waar. En, nee, een maaltijd uit een pakje is niet perse sneller. Heel veel van mijn recepten maak je binnen een half uur. Zonder pakjes.

ReceptReQuest

We spammen niet! Lees ons privacybeleid voor meer info.

Geef een reactie