Kip Tandoori

Kip Tikka

Dit recept voor Kip Tikka is een afgeleide van de oorspronkelijke Indiase Kip Tandoori, die gemaakt wordt met kippenpoten en bereid wordt op de gril of in de oven. Het verschil tussen Tikka en Tandoori is niet zozeer de saus, maar wel dat de Tikka wordt gemaakt van botloze kip. In mijn geval kippendijen.

Kip Tikka

Recipe by Berend QuestCourse: HoofdgerechtCuisine: IndiaasDifficulty: eenvoudig
Porties

4

personen
Bereiding

15

minutes
Kooktijd

20

minutes
Rusttijd

2

hours 
Totaal

2

hours 

35

minutes

Ingrediënten

  • 500 gram kippendijen

  • 2 uien

  • 1 rode peper

  • 2 kopjes rijst

  • 2 naanbroodjes

  • verse koriander

  • olijfolie

  • Voor de marinade
  • 2 tenen knoflook

  • 150 gram Turkse yoghurt (10%)

  • 3 cm verse gemberwortel

  • 1 theelepel komijn

  • 1 theelepel kaneel

  • 1 theelepel kurkuma

  • sap van een halve citroen

  • 1 blikje tomatenpuree (70 gram)

  • peper en zout

Werkwijze

  • Rasp de knoflook en de gemberwortel boven een kom. Voeg de rest van de marinade ingrediënten toe en meng goed door. Snijd de kippendijen in blokjes en voeg toe aan de marinade. Zet afgedekt een uur of 2 weg. (zorg wel dat alles weer op kamertemperatuur is voor je het gaat bakken). Kip Tandoori
  • Maak een wok heet en fruit de gesnipperde ui en rode peper. Kip Tandoori
  • Voeg de kip in de marinade toe. Zet het vuur niet te hoog en gaar de kip in 20 minuten, schep regelmatig om. Voeg na 18 minuten nog even wat verse yoghurt toe en wat water wanneer de saus erg dik blijft.Kip Tandoori
  • Kook de rijst* volgens de verpakking.
  • Snijd wat verse koriander.
  • Schep wat rijst op de borden, daarna wat van de Tikka en maak af met wat koriander.

Aantekeningen

  • *tip: gewone, langkorrelige Surinaamse rijst kook je als volgt: 2 delen water aan de kook brengen met wat zout. Voeg gelijke delen rijst toe, roer even om. Doe de deksel op de pan, laagste vuur en laat 20 minuten gaan. Niet onder het deksel loeren, na 20 minuten omroeren, van het vuur en met deksel nog een kwartier laten rusten. Altijd goed.

🤞 Ontvang GRATIS nieuwe recepten in de mailbox!

We spammen niet! Lees meer in ons privacybeleid

close

ReceptReQuest

We spammen niet! Lees ons privacybeleid voor meer info.

 

Geef een reactie