Deze heerlijke pan met spruiten, champignons, kippendijen en walnoten was er niet gekomen wanneer ik in de voorbereiding beter opgelet had (zie volgende alinea). Dat ik er toch een receptje van publiceer heeft te maken met het feit dat het simpelweg een heel verrassend lekkere maaltijd werd. Simpel, snel klaar en alles wat je nodig hebt om voldaan te raken.
Ik wilde eigenlijk een ovenschotel maken van spruiten met een stukje mager rundvlees. Na mijn bezoek aan de slager maakte ik een foutje. De voor die avond bedoelde, magere runderlap verdween in de vriezer, het stoofvlees lag op het aanrecht op te warmen. Geen probleem, maken we stoofvlees. Stoofvlees is uiteraard niet in een uurtje klaar. Wat te doen? Een pak vacuüm getrokken kippendijen uit de vriezer, deze in een pan water en na een half uur klaar voor gebruik. Uiteraard stond de stoof in de oven (alleen onderwarmte, 95 graden), dus een ovenschotel met spruitjes zat er niet meer in deze avond.
Een lekker maaltje gelukkig wel.
Kip met Spruiten
Course: HoofdgerechtCuisine: QuestDifficulty: Simpel4
Personen10
minutes20
minutes30
minutesIngrediënten
500 gram kippendijen
400 gram spruiten
50 gram walnoten
200 gram champignons
olijfolie
peper en zout
nootmuskaat
paprikapoeder, uienpoeder, knoflookpoeder
citroensap
Werkwijze
- Maak de spruiten schoon, kook deze een minuut of 5 in gezouten water, giet ze daarna af. Bestrooi met wat nootmuskaat. Snijd de kippendijen in stukken van 2×2 cm, wrijf de kip in met wat peper en zout, paprikapoeder, uienpoeder en knoflookpoeder en zet even aan de kant.
- Maak de champignons schoon en bak deze op hoog vuur in wat olijfolie. Goed blijven omschudden. Na een minuut of 5 blus je ze af met een flinke scheut citroensap. Haal de champignons uit de pan en zet aan de kant. Laat de pan heet (niet schoonmaken) en doe er nog een scheut olijfolie in, bak nu de kip op middelhoog vuur.
- Na een minuut of 5, als alle kip rondom aangebraden is voeg je de spruiten en champignons toe, laat nog 5 minuten rustig doorbakken. Hussel regelmatig even om. De walnoten breek je in stukken en voeg deze op het laatst toe.
- Ik serveerde er een lekker bord patat bij. Eet smakelijk!