Spruiten Kip Champignons en Walnoten

Kip met Spruiten

Deze heerlijke pan met spruiten, champignons, kippendijen en walnoten was er niet gekomen wanneer ik in de voorbereiding beter opgelet had (zie volgende alinea). Dat ik er toch een receptje van publiceer heeft te maken met het feit dat het simpelweg een heel verrassend lekkere maaltijd werd. Simpel, snel klaar en alles wat je nodig hebt om voldaan te raken.

Ik wilde eigenlijk een ovenschotel maken van spruiten met een stukje mager rundvlees. Na mijn bezoek aan de slager maakte ik een foutje. De voor die avond bedoelde, magere runderlap verdween in de vriezer, het stoofvlees lag op het aanrecht op te warmen. Geen probleem, maken we stoofvlees. Stoofvlees is uiteraard niet in een uurtje klaar. Wat te doen? Een pak vacuüm getrokken kippendijen uit de vriezer, deze in een pan water en na een half uur klaar voor gebruik. Uiteraard stond de stoof in de oven (alleen onderwarmte, 95 graden), dus een ovenschotel met spruitjes zat er niet meer in deze avond.
Een lekker maaltje gelukkig wel.

Kip met Spruiten

Recipe by Berend QuestCourse: HoofdgerechtCuisine: QuestDifficulty: Simpel
Porties

4

Personen
Bereiding

10

minutes
Koken en bakken

20

minutes
Totaal

30

minutes

Ingrediënten

  • 500 gram kippendijen

  • 400 gram spruiten

  • 50 gram walnoten

  • 200 gram champignons

  • olijfolie

  • peper en zout

  • nootmuskaat

  • paprikapoeder, uienpoeder, knoflookpoeder

  • citroensap

Werkwijze

  • Maak de spruiten schoon, kook deze een minuut of 5 in gezouten water, giet ze daarna af. Bestrooi met wat nootmuskaat. Snijd de kippendijen in stukken van 2×2 cm, wrijf de kip in met wat peper en zout, paprikapoeder, uienpoeder en knoflookpoeder en zet even aan de kant.
  • Maak de champignons schoon en bak deze op hoog vuur in wat olijfolie. Goed blijven omschudden. Na een minuut of 5 blus je ze af met een flinke scheut citroensap. Haal de champignons uit de pan en zet aan de kant. Laat de pan heet (niet schoonmaken) en doe er nog een scheut olijfolie in, bak nu de kip op middelhoog vuur.
  • Na een minuut of 5, als alle kip rondom aangebraden is voeg je de spruiten en champignons toe, laat nog 5 minuten rustig doorbakken. Hussel regelmatig even om. De walnoten breek je in stukken en voeg deze op het laatst toe.
  • Ik serveerde er een lekker bord patat bij. Eet smakelijk!Spruiten Kip Champignons en Walnoten
close

ReceptReQuest

We spammen niet! Lees ons privacybeleid voor meer info.

🤞 Ontvang GRATIS nieuwe recepten in de mailbox!

We spammen niet! Lees meer in ons privacybeleid

 

Geef een reactie