Kaastaartje

Kaastaartje met Rauwe Ham

Voor de liefhebber. Een taartje met verschillende kaassoorten en een Italiaanse rauwe ham. Voor dit taartje moet je niet bang zijn voor wat zout en calorieën. Goed bij een lekker biertje.

Kaastaartje met Rauwe Ham

Recipe by Berend QuestCourse: Bijgerecht, Hoofdgerecht, TussendoorCuisine: QuestDifficulty: Eenvoudig
Servings

4

Personen
Bereiding

15

minutes
baktijd

40

minutes
Totaal

55

minutes

Ingrediënten

  • 1 quichebodem (koelvak van de super)

  • 150 gram verse geitenkaas, 150 gram harde geitenkaas, 50 gram geraspte parmezaan)

  • 3 eieren

  • 100 ml (volle) slagroom

  • 75 gram Italiaanse, rauwe ham

  • 1 ui

  • 1/2 prei

  • 1 teen knoflook

Werkwijze

  • Verwarm de oven op 180 graden
  • Vul een quichevorm met het deeg, houd iets over boven de rand en laat het bakpapier zitten.
  • Vul de vorm met de geitenkaas, de in kleine ringen gesneden prei, de gesnipperde ui en de ham.KaastaartjeKaastaartje
  • Klop de eieren los en meng er de room door met het uitgeperste teentje knoflook en wat peper en zout.Kaastaartje
  • Giet het eimengsel over de kaas. Als laatste verstrooi je de geraspte parmezaan over het taartje.
  • Zet het taartje 20 minuten in het midden van de oven. Laat iets afkoelen voor je het taartje serveert. De taart moet warm zijn, niet te heet.Kaastaartje

Aantekeningen

  • Uiteraard kun je iedere kaas nemen die je zelf lekker vindt!
close

ReceptReQuest

We spammen niet! Lees ons privacybeleid voor meer info.

🤞 Ontvang GRATIS nieuwe recepten in de mailbox!

We spammen niet! Lees meer in ons privacybeleid

 

Geef een reactie