Voor de liefhebber. Een taartje met verschillende kaassoorten en een Italiaanse rauwe ham. Voor dit taartje moet je niet bang zijn voor wat zout en calorieën. Goed bij een lekker biertje.
Kaastaartje met Rauwe Ham
Course: Bijgerecht, Hoofdgerecht, TussendoorCuisine: QuestDifficulty: EenvoudigServings
4
PersonenBereiding
15
minutesbaktijd
40
minutesTotaal
55
minutesIngrediënten
1 quichebodem (koelvak van de super)
150 gram verse geitenkaas, 150 gram harde geitenkaas, 50 gram geraspte parmezaan)
3 eieren
100 ml (volle) slagroom
75 gram Italiaanse, rauwe ham
1 ui
1/2 prei
1 teen knoflook
Werkwijze
- Verwarm de oven op 180 graden
- Vul een quichevorm met het deeg, houd iets over boven de rand en laat het bakpapier zitten.
- Vul de vorm met de geitenkaas, de in kleine ringen gesneden prei, de gesnipperde ui en de ham.
- Klop de eieren los en meng er de room door met het uitgeperste teentje knoflook en wat peper en zout.
- Giet het eimengsel over de kaas. Als laatste verstrooi je de geraspte parmezaan over het taartje.
- Zet het taartje 20 minuten in het midden van de oven. Laat iets afkoelen voor je het taartje serveert. De taart moet warm zijn, niet te heet.
Aantekeningen
- Uiteraard kun je iedere kaas nemen die je zelf lekker vindt!