Een varkenshaasje is een prachtig stukje vlees. Niet iedereen eet een varkenshaasje graag ‘rosé’, maar ‘well done’ betekent voor een haasje vaak weer een risico dat je mooie stukje vlees te droog wordt, als een doorbakken kipfilet. En dat moet je niet willen. Wil je een heerlijke, sappige varkenshaas, maar niet te rauw? Mijn tip: gebruik een lekkere ontbijtspek om de haas in te verpakken! En hoewel het verpakken soms wat lastig gaat is dit verder een uitermate simpel receptje!
In Spek verpakte Varkenshaas
Course: Hoofdgerecht2
Personen15
minutes15
minutes30
minutesIngrediënten
2 varkenshaasjes van gelijk gewicht
150 gram dungesneden, lange plakken ontbijtspek
1 eetlepel Italiaanse kruiden
peper en zout voor op tafel
Werkwijze
- Verwarm de oven voor op 170 graden. Dep de varkenshaasjes mooi droog. Leg een aantal plakken spek op je werkplank zodat de hele lengte van de haas bedekt kan worden. Leg er dan 2 plakken spek dwars op zie mijn kinderlijke krabbeltjes ;-).
- Wrijf de varkenshaasjes in met de kruiden en leg ze op de spek. Vouw het dunste deel een stukje naar binnen, dat helpt om de haas overal gelijk te garen. Sla nu de spek om de varkenshaas en pak de varkenshaas in als een cadeautje.
- Bak nu de haasjes om en om in een pan met hete roomboter. Zet daarna de pan in de oven en bak de varkenshaasjes medium gaar. Gebruik bijvoorbeeld een kernthermometer. In het dikste gedeelte is 60 graden medium rosé.
- Serveer de varkenshaasjes met een mooie groente en een lekker sausje. Ik serveerde een gegrilde wortel (de oven stond immers toch aan) en een lekkere champignon-roomsaus.
Eet smakelijk!