varkenshaas in spek

In Spek verpakte Varkenshaas

Een varkenshaasje is een prachtig stukje vlees. Niet iedereen eet een varkenshaasje graag ‘rosé’, maar ‘well done’ betekent voor een haasje vaak weer een risico dat je mooie stukje vlees te droog wordt, als een doorbakken kipfilet. En dat moet je niet willen. Wil je een heerlijke, sappige varkenshaas, maar niet te rauw? Mijn tip: gebruik een lekkere ontbijtspek om de haas in te verpakken! En hoewel het verpakken soms wat lastig gaat is dit verder een uitermate simpel receptje!

In Spek verpakte Varkenshaas

Recipe by Berend QuestCourse: Hoofdgerecht
Porties

2

Personen
Bereiding

15

minutes
Cooking time

15

minutes
Totaal

30

minutes

Ingrediënten

  • 2 varkenshaasjes van gelijk gewicht

  • 150 gram dungesneden, lange plakken ontbijtspek

  • 1 eetlepel Italiaanse kruiden

  • peper en zout voor op tafel

Werkwijze

  • Verwarm de oven voor op 170 graden. Dep de varkenshaasjes mooi droog. Leg een aantal plakken spek op je werkplank zodat de hele lengte van de haas bedekt kan worden. Leg er dan 2 plakken spek dwars op zie mijn kinderlijke krabbeltjes ;-).
  • Wrijf de varkenshaasjes in met de kruiden en leg ze op de spek. Vouw het dunste deel een stukje naar binnen, dat helpt om de haas overal gelijk te garen. Sla nu de spek om de varkenshaas en pak de varkenshaas in als een cadeautje.varkenshaas in spek
  • Bak nu de haasjes om en om in een pan met hete roomboter. Zet daarna de pan in de oven en bak de varkenshaasjes medium gaar. Gebruik bijvoorbeeld een kernthermometer. In het dikste gedeelte is 60 graden medium rosé.varkenshaas in spek
  • Serveer de varkenshaasjes met een mooie groente en een lekker sausje. Ik serveerde een gegrilde wortel (de oven stond immers toch aan) en een lekkere champignon-roomsaus.
    Eet smakelijk!
close

ReceptReQuest

We spammen niet! Lees ons privacybeleid voor meer info.

🤞 Ontvang GRATIS nieuwe recepten in de mailbox!

We spammen niet! Lees meer in ons privacybeleid

 

Geef een reactie