In Citroen Gemarineerde Kippendijen

In Citroen Gemarineerde Kippendijen

Met de warmere dagen in aantocht mijn recept voor in Citroen Gemarineerde Kippendijen. Dit gerecht doet het prima op het terras, in de tuin of op het balkon. Wel de beleving van een BBQ, maar gewoon even in de pan gebakken. Prima te serveren met een witte rijst en wat geroosterde groenten. Al doen deze kippendijen het ook solo heel goed, als borrelhapje bijvoorbeeld.
Ook dit gerechtje is heel erg simpel te maken en heel snel klaar. Wel even de tijd vooraf nemen om de kip te laten marineren.

In Citroen Gemarineerde Kippendijen

Recipe by Berend QuestCourse: HoofdgerechtCuisine: WereldDifficulty: Simpel
Porties

4

personen
Bereiding

10

minutes
Bakken

20

minutes
Marineren

1

hour 
Totaal

30

minutes

Ingrediënten

  • 500 gram kippendijen

  • 2 tenen knoflook

  • 2 cm gemberwortel

  • 1 citroen, zest en sap

  • olijfolie

  • peper en zout

Werkwijze

  • Rasp de citroen, de gemberwortel en de knoflook. Doe ik een afsluitbare (plastic) bak en voeg een flinke scheut olijfolie toe. Voeg ook het citroensap toe en peper en zout. Roer de marinade om.
  • Halveer de kippendijen en doe deze in de bak met marinade. Schep alles goed om met de handen, doe een deksel op de bak en zet een uur in de koelkast.
  • Verwarm een koekenpan op het vuur en maar de pan heet. Als de pan heet is de kippendijen zo uit de bak in de pan. 3 minuten op vrij hoog vuur, daarna omdraaien en het gas laag. Nog een kwartiertje laten bakken. Draai de kippendijen af en toe om.
  • Serveer met geroosterde groenten en witte rijst. Of, serveer als een lekkere borrelhap met een pittige chilisaus.
close

ReceptReQuest

We spammen niet! Lees ons privacybeleid voor meer info.

🤞 Ontvang GRATIS nieuwe recepten in de mailbox!

We spammen niet! Lees meer in ons privacybeleid

 

Geef een reactie