In Bieten Gemarineerde Zalm

In Bieten Gemarineerde Zalm

Een tijdje terug zapte ik verveelt wat langs de verschillende zenders op televisie tot ik James Martin tegenkwam die een zalm bereidde. Martin maakte een Zalm Gemarineerd in Bieten. Op zijn website kon ik het recept niet vinden, maar ik maakte de zalm zoals ik het onthouden heb. Deze zalm wordt 24 uur gemarineerd in bieten, zout, suiker en citroen waardoor hij een mooie, intense kleur en smaak krijgt. De zalm wordt als een sushi, dus rauw gegeten met een lekker fris sausje. Deze zalm doet het fantastisch wanneer je een groep mensen op de borrel hebt of als een voorgerechtje.

In Bieten Gemarineerde Zalm

Recipe by Berend QuestCourse: voorgerecht, borrelCuisine: WereldDifficulty: Eenvoudig
Porties

8

porties
Bereiding

30

minutes
Marineren

24-36

uur

Ingrediënten

  • 1 kilo zalm, op de huid

  • 4 rode bieten

  • 120 gram suiker

  • 60 gram zout

  • 2 citroenen

  • Voor de saus
  • 6 eetlepels creme fraiche

  • 3 eetlepels mayonnaise

  • 1 eetlepel verse dille

  • sap van 1 citroen

  • een scheutje olijfolie

  • peper en zout

  • 2 theelepels grove mosterd

Werkwijze

  • In een blender doe je de bieten, de suiker, het zou en het sap + de zest van de citroen. Maal alles fijn.
  • Leg in een grote schaal meerdere lagen huishoudfolie, kruislings over elkaar.In Bieten Gemarineerde Zalm
  • Schep op de folie de helft van de bieten en spreid goed uit.In Bieten Gemarineerde Zalm
  • Leg de zalm op de biet.In Bieten Gemarineerde Zalm
  • Schep de rest van de biet over de zalm en smeer de zalm helemaal in.In Bieten Gemarineerde Zalm
  • Vouw de folie dicht en zet de zalm 24 tot 36 uur in de koelkast.In Bieten Gemarineerde Zalm
  • Meng de verschillende ingrediënten voor de saus, breng op smaak met peper en zout.
  • Pak de zalm uit en spoel de zalm af onder de koude kraan. Laat de zalm even een half uurtje op kamertemperatuur komen.
  • Met een scherp mes snijd je nu de zalm schuin in en laat je mes over de huid afglijden. Leg de plakjes zalm op een bord en serveer met een paar zwarte olijven, kappertje, wat saus en een broodje of bijvoorbeeld blini’s. In Bieten Gemarineerde Zalm
close

ReceptReQuest

We spammen niet! Lees ons privacybeleid voor meer info.

🤞 Ontvang GRATIS nieuwe recepten in de mailbox!

We spammen niet! Lees meer in ons privacybeleid

 

Geef een reactie