Hete Bonen met Kip

Hete Boontjes met Kip

Deze Hete Boontjes met Kip heb ik overgehouden uit mijn jeugd. Ik at het in veel variaties. Met rund, kip en varken. Mijn vader maakte het ook. Maar dan met een hele kip in de wok, zodat je de kip van de botjes kon zuigen.

Ik groeide op in de marinestad Den Helder. Toen wij aan de Adriaan de Grootstraat woonden hadden wij een Antilliaanse buurman. De man stond het hele weekeinde in de keuken en de geuren die vrijkwamen waren fantastisch. Overigens, met Antillianen, Molukkers en Surinamers in de omgeving was er heel veel te genieten op het gebied van etensgeuren. Alleen al door die herinneringen ben ik levenslang verliefd op de geur van trassi.

Hete Boontjes met Kip

Recipe by Berend QuestCourse: HoofdgerechtCuisine: QuestDifficulty: Simpel
Porties

4

Personen
Bereiding

20

minutes
Koken en bakken

40

minutes
Totaal

1

hour 

Ingrediënten

  • Een boemboe van trassi, knoflook, ui, limoenblaadjes, citroengras, komijn, knoflook, gemberwortel en rode pepers.

  • 500 gram kippendijen

  • witte, Surinaamse rijst

  • 500 gram sperziebonen

  • 200 cc kokosmelk

Werkwijze

  • Gaar een boemboe een minuut of 10 in de wok met wat zonnebloemolie naar eigen inzicht en smaak. Voor de boemboe die ik gebruikte zie je de ingrediënten hierboven. Ik gebruikte 3 rode pepers. De limoenblaadjes en citroengras verwijder je weer voor je de kip toevoegt.
  • Snijd de kippendijen in stukjes van een paar centimeter. Als de boemboe gaar is zet je het vuur hoog en bak de kip aan toet deze rondom gebruind is. Zet dan het vuur laag en gaar de kip, draai regelmatig even om.Hete Bonen met Kip
  • Maak de bonen schoon en breek de bonen doormidden. Gaar in kokend water met wat zout voor een minuut of 5. Als de kip gaar is giet je de bonen en het kookvocht bij de kip.Hete Bonen met Kip
  • Voeg op het laatst de kokosmelk toe. Breng nog even aan de kook en serveer bijvoorbeeld met een witte, Surinaamse rijst.

ReceptReQuest

We spammen niet! Lees ons privacybeleid voor meer info.

🤞 Ontvang GRATIS nieuwe recepten in de mailbox!

We spammen niet! Lees meer in ons privacybeleid

Geef een reactie