Zelf je Groninger Mosterdsoep maken is echt heel erg simpel en zoveel lekkerder dan uit een pakje! Bewaar de soep vooral een nachtje, de volgende dag is ze nog een stuk smakelijker.
Groninger Mosterdsoep
Course: lunch, voorgerecht, hoofdgerechtCuisine: Groningen, HollandsDifficulty: eenvoudigHoeveelheid
2
literBereiding
15
minutesKooktijd
20
minutesTotaal
35
minutesIngrediƫnten
1 grote prei
2 sjalotjes
2 liter kippenbouillon
60 gr bloem
50 gr boter
5 lepels groffe, Groningse Mosterd
een handje bladselderij
4 tenen knoflook
peper en zout
250 gr spekreepjes
Werkwijze
- Schil de ui en knoflook. Snijd fijn en fruit in de boter. Snijd de prei in dunne ringen en bak de spek knapperig in haar eigen vet.
- Als de ui glazig is voeg je de bloem toe en bak dit een paar minuten mee. Voeg dan de bouillon al roerend toe,. Als de soep kookt voeg je de prei toe (leg een beetje prei opzij). Kook de soep een kwartiertje.
- Maal de soep met een blender fijn.
- Serveer de soep met wat prei, wat selderij en een handje spekjes.
Eet lekker!