Mustard Soup from Groningen

Groninger Mosterdsoep

Zelf je Groninger Mosterdsoep maken is echt heel erg simpel en zoveel lekkerder dan uit een pakje! Bewaar de soep vooral een nachtje, de volgende dag is ze nog een stuk smakelijker.

Groninger Mosterdsoep

Recipe by Berend QuestCourse: lunch, voorgerecht, hoofdgerechtCuisine: Groningen, HollandsDifficulty: eenvoudig
Hoeveelheid

2

liter
Bereiding

15

minutes
Kooktijd

20

minutes
Totaal

35

minutes

Ingrediënten

  • 1 grote prei

  • 2 sjalotjes

  • 2 liter kippenbouillon

  • 60 gr bloem

  • 50 gr boter

  • 5 lepels groffe, Groningse Mosterd

  • een handje bladselderij

  • 4 tenen knoflook

  • peper en zout

  • 250 gr spekreepjes

Werkwijze

  • Schil de ui en knoflook. Snijd fijn en fruit in de boter. Snijd de prei in dunne ringen en bak de spek knapperig in haar eigen vet.
  • Als de ui glazig is voeg je de bloem toe en bak dit een paar minuten mee. Voeg dan de bouillon al roerend toe,. Als de soep kookt voeg je de prei toe (leg een beetje prei opzij). Kook de soep een kwartiertje.
  • Maal de soep met een blender fijn.
  • Serveer de soep met wat prei, wat selderij en een handje spekjes.
    Eet lekker!

🤞 Ontvang GRATIS nieuwe recepten in de mailbox!

We spammen niet! Lees meer in ons privacybeleid

close

ReceptReQuest

We spammen niet! Lees ons privacybeleid voor meer info.

 

Geef een reactie