Groentesoep met Gegrilde Kip

Groentesoep met Gegrilde Kip

Deze Groentesoep met Gegrilde Kip heeft een beetje een krachtige, iets zoete afdronk. Dat is vooral te danken aan de bouillon die ik trok van paprika, ui, prei, knoflook en peen. Ik noem de soep ook bewust geen Kippensoep. Deze soep is een heuse groentesoep, maar dan met heerlijke stukken gegrilde kip. De vegetariërs onder ons kunnen dan ook de kip prima weglaten, wat je over houdt is nog altijd een heerlijke vegetarische groentesoep.

In de bereidingstijd is niet meegenomen de bereiding van de bouillon. Een bouillon heb ik standaard in de vriezer. Voor een voorbeeld van een recept voor een groente bouillon kun je hier een blik werpen.

Groentesoep met Gegrilde Kip

Recipe by Berend QuestCourse: Lunch, TussendoorCuisine: QuestDifficulty: Eenvoudig
Hoeveelheid

3

liter
30

30

minutes
Kooktijd

10

minutes
Totaal

40

minutes

Ingrediënten

  • Voor de gegrilde kip
  • 500 gram kippendijen

  • 2 tenen knoflook

  • 100 ml zoete chili saus

  • 2 theelepels gemberpoeder

  • tijm en komijn naar smaak

  • peper en zout

  • Voor de soep
  • 1/2 liter geconcentreerde groentebouillon (of bouillonblokjes voor 3 liter soep)

  • 1 bakje taugé

  • 1 peen

  • 1 prei

  • 1/2 chinese kool

  • 1 rood pepertje

  • vers gemalen zout

Werkwijze

  • Verwarm de oven op 200 graden.
    Wrijf de kip in met de saus, kruiden en de fijngeknepen knoflook. Leg de kip in een platte, lage ovenschaal. Zet een kwartiertje opzij en plaats daarna een minuut of 20 in de oven. Draai halverwege de kip om.
  • Breng de bouillon aan de kook. Snijd de prei in hele dunnen ringen. Snijd de peen julienne of haal hem door een spiraalsnijder. Snijd de Chinese kool door de helft en daarna één van de helften in dunne repen. Snijd het pepertje in zo dun mogelijke ringen.
  • Doe alle groenten, behalve de taugé bij de kokende bouillon en laat even een minuut of 5 sudderen. Vul nu de bouillon aan met water tot je 3 liter soep hebt, breng dit tot het kookpunt en haal de soep van het vuur. Nu kan de taugé in de soep.
  • Als laatste snijd je de kippendijen in repen en voeg je de kip toe aan de soep. De soep is nu klaar en kun je nog op smaak brengen met zout en peper.
  • Wanneer je de soep opwarmt breng deze dan niet meer aan de kook.

ReceptReQuest

We spammen niet! Lees ons privacybeleid voor meer info.

🤞 Ontvang GRATIS nieuwe recepten in de mailbox!

We spammen niet! Lees meer in ons privacybeleid

Geef een reactie