Gevulde Spaghetti Pompoen

Gevulde Spaghetti Pompoen

Deze Gevulde Spaghetti Pompoen is niet alleen heel smakelijk, het is ook een feestje om te zien! Heel eenvoudig te maken, eindeloos mee te variëren. De saus kun je maken met kip, met gehakt en tomaat of, zoals ik deze keer deed, met een lekkere kaassaus. Het gerecht heeft al met al een uurtje nodig, maar de meeste tijd hoef je niets anders te doen dan te ruiken hoe de heerlijke luchten uit je oven de keuken vullen.

Gevulde Spaghetti Pompoen

Recipe by Berend QuestCuisine: QuestDifficulty: Eenvoudig
Porties

2

Personen
Bereiding

15

minutes
Oventijd

45

minutes
Totaal

1

hour 

Ingrediënten

  • 1 spaghetti pompoen

  • 250 ml crème fraiche

  • 100 gram blauwe kaas

  • 1 flinke kuip verse roomkaas

  • scheutje droge, witte wijn

  • 150 gram spekreepjes

  • rood pepertje

  • flinke teen knoflook

  • 1 sjalotje

  • olijfolie

  • peper en zout

Werkwijze

  • Verwarm de oven op 200 graden
  • Halveer de pompoen met een groot, scherp keukenmes. Verwijder de pittenbrij met een lepel tot je een mooie, schone pompoenwand overhoudt. Leg de twee delen in een ovenschaal met de open zijde naar boven. Besprenkel met olijfolie en maal er wat verse peper en zout over. Zet de ovenschaal 30 minuten in de voor verwarmde oven. Spaghetti Pompoen
  • Maak de kaassaus door de gesnipperde sjalot met de klein gesneden knoflook en het gesneden pepertje te fruiten tot de sjalot glazig is. Voeg dan wat witte wijn toe en de crème fraiche, de roomkaas en de blauwe kaas. Bak de spekreepjes op matig vuur in hun eigen vet knapperig. Laat alles rustig smelten en roer regelmatig alles even om. Wanneer de saus het kookpunt bereikt kan de saus van het vuur.
  • Haal de pompoen uit de oven en rasp met een vork langs de wanden en bodem van de pompoen. Je zult zien dat er nu een soort van spaghetti ontstaat. Schep de helft van de pompoenspaghetti er uit en zet even apart.
  • Schep een hoeveelheid kaassaus naar wens in de pompoenen, leg nu de rest van de pompoenspaghetti over de saus en bestrooi dit met de spekreepjes. Als laatste rasp je er wat parmezaan over.Gevulde Spaghetti Pompoen
  • Zet de pompoen nog een kwartier in de oven en serveer en rasp er nog wat parmezaan over. Je zult merken dat er nu nog altijd spaghetti van de pompoen los te raspen is, dat maakt het eten alleen maar leuker! Zet het restant saus dan ook op tafel.
    Eet smakelijk!
close

ReceptReQuest

We spammen niet! Lees ons privacybeleid voor meer info.

🤞 Ontvang GRATIS nieuwe recepten in de mailbox!

We spammen niet! Lees meer in ons privacybeleid

 

Geef een reactie