Gestoofde Groenten met Zalmmoot

Gestoomde Groenten met Zalmmoot

Deze maaltijd, want dat is het, zit laag in de koolhydraten. Daarnaast zijn de gestoomde groenten en de op de huid gebakken zalmmoot en feestje voor het oog en op de tong. Snel klaar, heel eenvoudig, lekker en gezond.

Nu we wat minder koolhydraten naar binnen sjouwen en dus brood, pasta, aardappelen en rijst vaak laten staan eten we meer groenten. Hartstikke lekker trouwens. Na een week of twee groente wokken wil je wel weer eens wat anders. Ik kocht daarom een stoofmandje. Zo’n hele makkelijke die zich aan de maat van je pan aanpast.

Gestoomde Groenten met Zalmmoot

Recipe by Berend QuestCourse: HoofdgerechtCuisine: QuestDifficulty: Even opletten
Porties

2

porties
Bereiding

10

minutes
10

40

minutes
Totaal

50

minutes

Ingrediënten

  • 2 moten zalm, met huid

  • 2 tenen knoflook

  • 1 sjalot

  • 500 gram gemengde groenten naar keuze

  • roomboter

  • 2 kopjes droge, witte wijn

  • peper en zout

  • Voor de saus
  • 1 eetlepel grove mosterd

  • 1 eetlepel dille

  • een flinke klont extra roomboter

  • 1 eetlepel honing

  • peper en zout naar smaak

Werkwijze

  • Haal de zalm uit de koeling en laat op kamertemperatuur komen.
    Maak de groenten schoon en snijd in niet al te kleine stukken. Groenten die langer nodig hebben (bijvoorbeeld wortelen) snijd je kleiner dan groenten die weinig kooktijd vragen (bijvoorbeeld broccoli)
  • Verwarm in een pan de witte wijn en breng aan de kook. Verhit ondertussen ook een koekenpan voor de zalm. Zet het stoommandje met groenten in de pan, deksel er op en vuur lager.
  • Wrijf de zalm in met peper en zout, doe een klont roomboter in de pan en leg de zalm met de huid naar beneden in de hete boter. Niet los wrikken, niet mee rommelen, even op tamelijk heet vuurtje laten bakken. Wanneer de zalm tot aan de helft lichter van kleur is geworden is hij ook los van de bodem en draai je hem om. Nu zet je het vuur lager en geeft hem nog een minuut of 4/5.
  • Haal nu het stoommandje uit de pan, zet even opzij. Haal de zalm ook uit de pan, ook even opzij zetten (handig is een verwarmde oven tot 80 graden, kun je het daar even warm houden).
  • Het stoomvocht uit de pan gaat bij de boter waar de zalm in gebakken is. Goed alles van de bodem los roeren, daarna de mosterd, de dille en de honing toevoegen en goed door elkaar mengen. Eventueel wat peper en zout toevoegen.
  • Op een bord leg je wat groenten, een moot zalm en je maakt het af met een flinke lepel saus.
    Eet vooral lekker!
close

ReceptReQuest

We spammen niet! Lees ons privacybeleid voor meer info.

🤞 Ontvang GRATIS nieuwe recepten in de mailbox!

We spammen niet! Lees meer in ons privacybeleid

 

Geef een reactie