Geroosterde Zoetzure Kip

Geroosterde Zoetzure Kip

Voor mij is ‘fusion’ een improvisatie die die uit noodzaak wordt geboren. Bijvoorbeeld omdat je per ongeluk het verkeerde ingrediënt in een gerecht kiepert en er vervolgens toch wat van probeert te maken. Of, zoals in dit recept: je wilt een gerecht maken maar hebt niet alles wat je nodig hebt in huis en moet dus improviseren. Deze ‘Geroosterde Zoetzure Kip’ is gevuld met citroengras, limoenblaadjes en ui. Ik greep namelijk mis toen ik een citroen wilde pakken. De krokante huid was ingesmeerd met kruiden en onder de huid zat een heerlijk plakje bacon om uitdroging van de filets te voorkomen. Het recept bewaarde ik en deel ik graag met jullie.

Geroosterde Zoetzure Kip

Recipe by Berend QuestCourse: HoofdgerechtCuisine: QuestDifficulty: Eenvoudig
Porties

4

personen
Bereiding

15

minutes
Oventijd

1

hour 

30

minutes
Totaal

1

hour 

45

minutes

Ingrediënten

  • 1 kip (rond een kilo)

  • 4 plakjes bacon

  • 1 eetlepel honing

  • 2 eetlepels citroensap

  • 1 eetlepel olijfolie

  • 1 eetlepel balsamico (liefst een van 15 jaar oud)

  • 1 eetlepel komijnzaad

  • 1 eetlepel paprika stukjes

  • 1 eetlepel uipoeder

  • 1 theelepel knoflookpoeder

  • peper en zout

  • Voor de vulling
  • 1 stengel citroengras

  • 5 limoenblaadjes

  • 1 kleine rode ui

  • 3 plakjes bacon

Werkwijze

  • Verwarm de oven op 180 graden. Maak de kip aan de binnenkant goed schoon, snijd het kontje er af (hier zit een bittere talg in)
  • Kneus de limoenblaadjes, halveer de stengel citroengras en kneus deze ook. Maak de ui schoon. Pak de ui in de bacon, en stop samen met de limoenblaadjes en de citroengras in de holte van de kip.
  • Maak met de vingers de huid op de borst aan beide zijden los en stop de plakjes bacon in de ontstane ‘zakken’. Meng de overige ingrediënten tot een stevige massa en wrijf de kip er helemaal mee in. Bind de kip daarna dicht.Geroosterde Zoetzure Kip
  • Leg de kip met de borst naar beneden in een ovenschaal en zet deze in de oven. Na 15 minuten draai je de kip om. Wanneer de kip na een uur al helemaal gekleurd is temper dan de oven tot 150 graden.
  • Haal de kip uit de oven, snijd hem in de lengte door en verwijder citroengras en limoenblaadjes. Snijd de kip nu nogmaals door en serveer met bijvoorbeeld een salade en patat.
    Eet lekker!

ReceptReQuest

We spammen niet! Lees ons privacybeleid voor meer info.

🤞 Ontvang GRATIS nieuwe recepten in de mailbox!

We spammen niet! Lees meer in ons privacybeleid

Geef een reactie