Het is weer tijd voor: Pompoen! Nu maak ik met regelmaat een pompoensoep, maar iets anders doe ik er zelden mee. Daarom, vandaag een gegrilde pompoen uit de oven met een frisse salade van rauwe courgette en linzen. Een prima vegetarische maaltijd, ware het niet dat ik er een gegrild varkenshaasje bij serveerde. Dit recept zag ik een keer ergens voorbij komen, ik meen 24Kitchen.
Details
4 personen
1 uur
25 minuten
Ingrediƫnten
- Voor de Geroosterde Pompoen
1 Fles- of butternut pompoen
100 gram walnoten
250 gram abdijkaas
Korianderpoeder, wat takken salie en tijm
zout en peper
olijfolie
- Voor de salade
1 gele courgette
1 blikje linzen
100 ml witte balsamico
eetlepel olijfolie
peper en zout
dessertlepel honing
Een handje rucola
- De Varkenshaas
1 flinke varkenshaas
scheutje olijfolie
peper en zout
Werkwijze
- Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de pompoen, verwijder de pitten en snijd hem in stukken (niet dikker dan 1 tot 1,5 centimeter). Op een grote bakplaat leg je de pompoenstukken en besprenkel deze met een mooie olijfolie. Maal wat peper en zout er over, bestrooi met korianderpoeder. Pluk tijm en salie van de takken en verdeel over de pompoen. Zet de ovenschaal in het midden van de verwarmde oven. Hak de walnoten fijn en snijd de kaas aan plakken.
- In een grote schaal giet je de balsamico en de lepel honing. Klop dit met een vork wat los en giet er een scheut olijfolie bij met wat peper en zout. Snijd met een kaasschaaf dunne plekken van de courgette, doe deze in de schaal. Giet de linzen af en voeg deze toe. Hussel door elkaar.
- Verwarm de grillpan op hoog vuur. Snijd de varkenshaas in mooie, schuine plakken van een centimeter of 2.
- Haal na 15 minuten de pompoen uit de oven en leg de plakken kaas op de pompoen, bestrooi met de noten. Doe de ovenschaal nog ene minuut of 5 terug in de oven.
- Bestrijk de grillpan met olijfolie en leg de plakken varkenshaas op de pan. Zet het vuur lager tot matig.
Hussel nu de rucola door de salade, gewoon met de handen.
Wanneer het vlees de grillpan loslaat draai je de stukken om. - Haal de pompoen uit de oven, serveer met de salade en het vlees. Laat een ieder het vlees zelf zouten.
Eet lekker!