Deze geroosterde kip is heel eenvoudig te maken en lukt altijd. Het resultaat is een heerlijke, malse kip met een knapperig korstje en besprenkeld met het sap van de meegeroosterde limoen.
Geroosterde PaprikaKip met Limoen
Course: HoofdgerechtCuisine: QuestDifficulty: SimpelPorties
4
PersonenBereiding
15
minutesRoosteren
1
hourTotaal
1
hour15
minutesIngrediƫnten
1 Mooie, verantwoorde kip van meer dan een kilo
1 limoen
2 plakken spek
geroosterde paprikapoeder, een theelepel gemalen komijnzaad
Werkwijze
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Maak de kip los en spoel de holte uit. Dep de kip droog met keukenpapier. Verwijder het staartpuntje, daar zit een bittere klier in. Maak de huid boven de filets los met je vingers en drapeer er een plakje spek in. Dit voorkomt uitdrogen van de filet.
Wrijf de kip ruim in met paprikapoeder en komijnzaad, van binnen en van buiten. - Was het limoentje en stop dit in de holte van de kip.
- Bind de kip dicht en leg deze direct op een rooster in de oven (zorg wel voor een lekbak). Leg de kip het eerste kwartier met de borst naar beneden. Draai dan de kip om en laat nog 45 minuten garen.
- Serveer met peper en zout.