Geroosterde PaprikaKip met Limoen

Geroosterde PaprikaKip met Limoen

Deze geroosterde kip is heel eenvoudig te maken en lukt altijd. Het resultaat is een heerlijke, malse kip met een knapperig korstje en besprenkeld met het sap van de meegeroosterde limoen.

Geroosterde PaprikaKip met Limoen

Recipe by Berend QuestCourse: HoofdgerechtCuisine: QuestDifficulty: Simpel
Porties

4

Personen
Bereiding

15

minutes
Roosteren

1

hour 
Totaal

1

hour 

15

minutes

Ingrediënten

  • 1 Mooie, verantwoorde kip van meer dan een kilo

  • 1 limoen

  • 2 plakken spek

  • geroosterde paprikapoeder, een theelepel gemalen komijnzaad

Werkwijze

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Maak de kip los en spoel de holte uit. Dep de kip droog met keukenpapier. Verwijder het staartpuntje, daar zit een bittere klier in. Maak de huid boven de filets los met je vingers en drapeer er een plakje spek in. Dit voorkomt uitdrogen van de filet.
    Wrijf de kip ruim in met paprikapoeder en komijnzaad, van binnen en van buiten.
  • Was het limoentje en stop dit in de holte van de kip.
  • Bind de kip dicht en leg deze direct op een rooster in de oven (zorg wel voor een lekbak). Leg de kip het eerste kwartier met de borst naar beneden. Draai dan de kip om en laat nog 45 minuten garen.Geroosterde PaprikaKip met Limoen
  • Serveer met peper en zout.
close

ReceptReQuest

We spammen niet! Lees ons privacybeleid voor meer info.

🤞 Ontvang GRATIS nieuwe recepten in de mailbox!

We spammen niet! Lees meer in ons privacybeleid

 

Geef een reactie