Geroosterde Koolrabi en Pompoen

Geroosterde Koolrabi & Pompoen

Het wordt weer herfst, tijd voor een heerlijke ovenschotel met koolrabi en pompoen. Deze geroosterde Koolrabi & Pompoen uit de oven wordt extra lekker door het vet van de bacon die je boven de ovenschotel mee roostert.

In huize Quest wordt de laatste weken ‘anders’ gegeten. Ik kook niet anders, maar we slaan de laatste tijd zoveel als mogelijk de koolhydraten over. We zijn geenszins op ‘dieet’, daar geloof ik namelijk niet in. Diëten zijn bijna altijd tijdelijk, worden ingezet en ervaren als straf voor verkeerd gedrag en leiden tot falen. Kun je daarna mooi je teleurstellingen wegvreten.


We zijn de koolhydraten gaan mijden nadat we merkten dat wanneer er geen pasta, aardappelen of rijst in de maaltijd zat we ons over de hele dag beter gingen voelen. Minder opgeblazen en moe in de avond. Beter en rustiger slapen en overdag meer energie.
O ja, en we vielen ook allebei nog een dikke kilo af….

Geroosterde Koolrabi & Pompoen

Recipe by Berend QuestCourse: HoofdgerechtCuisine: WereldDifficulty: Simpel
Porties

4

personen
Bereiding

30

minutes
Baktijd

35

minutes
Totaal

1

hour 

5

minutes

Ingrediënten

  • 1 Hokkaido Pompoen

  • 2 Koolrabi’s

  • 1 bol knoflook

  • 8 dikke plakken bacon

  • 1 rode peper

  • scheutje olijfolie

  • peper en zout

Werkwijze

  • Verwarm de oven op 200 graden. Schil de koolrabi’s, halveer ze en snijd er plakken van (ongeveer een centimeter dik). Kook de koolrabi 5 minuten in water met wat zout. Giet daarna af en laat even uitstomen.
  • Snijd de pompoen in kwarten en verwijder de schil en pitten. Snijd de stukken pompoen in stukken van ongeveer 2 centimeter dikte.
  • Neem een grote ovenschaal (bijvoorbeeld van staal) en smeer deze in met wat olijfolie. Verdeel de koolrabi en de pompoen over de schaal. Snijd de peper in dunnen ringen, laat de knoflook in de schil en verdeel peper en knoflook over de ovenschaal.
  • Zet de ovenschaal in het midden van de oven. Plaats boven de ovenschaal een rek en leg daar de plakken bacon op. De bacon heeft – afhankelijk van de dikte – tussen de 10 en 15 minuten nodig om goudbruin te bakken. Als de bacon klaar is haal je deze uit de oven en legt ze op keukenpapier.
  • Na 35 minuten is de ovenschotel klaar en de bacon knapperig afgekoeld. Serveer de warme ovenschotel met de knapperige bacon ‘on the side’.
  • Eet vooral lekker!
close

ReceptReQuest

We spammen niet! Lees ons privacybeleid voor meer info.

🤞 Ontvang GRATIS nieuwe recepten in de mailbox!

We spammen niet! Lees meer in ons privacybeleid

 

Geef een reactie