Zondagmorgen. Na het sporten een heerlijk ontbijtje. Vandaag een Gepocheerd Ei op een Frisse salade. Mensen denken vaak dat een gepocheerd ei moeilijk te maken is. Wel, de manier waarop ik een gepocheerd ei maak geeft niet alleen een heel mooi resultaat, het is ook nog eens ‘twee linker handen proof’!
Dit recept bevat eieren, olijfolie en balsamico en een Roma tomaat. De kwaliteit van deze ingrediënten is zeer bepalend voor de uiteindelijke smaak. Onze eieren komen van een lokale boerderij. Ik gebruik een 15 jaar oude balsamico, een hele goede olijfolie en een echte Roma tomaat smaakt wezenlijk beter dan een Hollandse tomaat uit de kassen van het Westland.
Gepocheerd Ei op een Frisse Salade
Course: Lunch, Tussendoor2
Personen10
minutes4
minutes14
minutesIngrediënten
2 verse eieren
olijfolie
ijsbergsla
stukje witte kaas
1 Roma tomaat
paar plakjes zoetzure augurk/courgette
stukje komkommer
scheutje balsamico
peper en zout
Werkwijze
- Zet een pannetje water op het vuur en breng aan de kook. Neem 2 stukken huishoudfolie, smeer die in met wat olijfolie en duw de folie in het midden van een kopje (de olie aan de binnenkant), daar breek je de eitjes in waarbij je de dooier heel houdt.
- Snijd wat ijsbergsla, bedek daarmee de borden. Verdeel over de bordjes wat witte kaas, komkommer, augurk/courgette, fijngesneden tomaat en besprenkel dit met wat balsamico en olijfolie (van beiden een dessertlepel per bord).
- Wanneer het water kookt pak je de folie met ei uit de kopjes, draait de folie dicht en hangt deze in het water, het gas kan nu uit. Wacht een minuut of 4 (bij xl eieren 5), haal de folie uit het water.
- Draai de folie los en laat de gepocheerde eitjes op de salade glijden. Serveer met ruim peper en zout.
- Eet lekker!