gelatine

Gelatine

Botten, huid maar ook ‘vliezen’ bevatten veel gelatine. Gelatine heeft een positieve invloed op de productie van collageen. Collageen heb je nodig voor een elastische huid en het heeft een positieve invloed op de dichtheid van onze beenderen en gewrichten. Collageen helpt het voorkomen van huidveroudering, artritis en osteoporose.

Vliezen

Bij het versnijden van vlees blijven ‘vliezen’ over. Vliezen zitten tussen de verschillende onderdelen van een dier en zijn niet geschikt om te eten. Je kunt er wel een heerlijke bouillon van trekken. Trek je een bouillon van veel vliezen en je kookt de bouillon in tot een fond, dan zul je zien dat je na afkoeling geen vocht, maar een vaste massa overhoudt door de gelatine.

Gebruik

De gelatine die gebruikt wordt voor drop, pepermunt en nagerechten is op een andere manier gewonnen. De gelatine in jouw fond heeft niet perse een bindende functie. Het is wel een verrijking voor je saus. Gelatine wordt wel het ‘vergeten superfood‘ genoemd en ondanks dat je het niet proeft, niet ziet en niet ruikt is het wel een waardevolle toevoeging aan het voedsel dat je eet.

Op het plaatje zie je hoe de gelatine oplost in de pan. Als een soort ijsblokjes drijven er nog wat rond.

Gelatine

ReceptReQuest

We spammen niet! Lees ons privacybeleid voor meer info.

Geef een reactie