Geklaarde Boter is niets meer dan roomboter die ontdaan is van alles wat geen vet is. Geen lactose, geen water. Alleen puur botervet. Is dat nou nodig, boter klaren? Ja. Als je in boter wilt bakken maar zat bent van het verbranden van de boter, als je minder spetters wilt bij het bakken en als je boter wilt gebruiken in plaats van olie, maar dat niet doet omdat boter te snel verbrand: Geklaarde boter is de oplossing. Is het moeilijk om geklaarde boter te maken? Helemaal niet, een kind kan de was doen.
Geklaarde boter heeft nog een voordeel: het blijft veel langer goed dan gewoon roomboter en wordt veel minder snel ranzig. Klein ‘nadeeltje’: eenmaal geklaard is de boter nauwelijks nog smeerbaar, meer brokkelig. Als oude kaas.
Boter Klaren
Difficulty: Simpel30
minutesIngrediƫnten
Ongezouten roomboter
Werkwijze
- Zet een pan met water op een laag vuur.
- Doe de boter in een schaal en verwarm die schaal in de pan, ‘au bain marie’
- Schep de klare boter van het bezinksel.
Pingback: Eigengemaakte Hamburgers - De Keuken van Quest
Pingback: Siciliaanse Stoof van Rund - De Keuken van Quest
Pingback: Frittata Quattro Stagioni - De Keuken van Quest