Geklaarde Boter

Boter Klaren

Geklaarde Boter is niets meer dan roomboter die ontdaan is van alles wat geen vet is. Geen lactose, geen water. Alleen puur botervet. Is dat nou nodig, boter klaren? Ja. Als je in boter wilt bakken maar zat bent van het verbranden van de boter, als je minder spetters wilt bij het bakken en als je boter wilt gebruiken in plaats van olie, maar dat niet doet omdat boter te snel verbrand: Geklaarde boter is de oplossing. Is het moeilijk om geklaarde boter te maken? Helemaal niet, een kind kan de was doen.

Geklaarde boter heeft nog een voordeel: het blijft veel langer goed dan gewoon roomboter en wordt veel minder snel ranzig. Klein ‘nadeeltje’: eenmaal geklaard is de boter nauwelijks nog smeerbaar, meer brokkelig. Als oude kaas.

Boter Klaren

Recipe by Berend QuestDifficulty: Simpel
Bereiding

30

minutes

Ingrediënten

  • Ongezouten roomboter

Werkwijze

  • Zet een pan met water op een laag vuur.
  • Doe de boter in een schaal en verwarm die schaal in de pan, ‘au bain marie’
  • Schep de klare boter van het bezinksel.

Recipe Video

close

ReceptReQuest

We spammen niet! Lees ons privacybeleid voor meer info.

🤞 Ontvang GRATIS nieuwe recepten in de mailbox!

We spammen niet! Lees meer in ons privacybeleid

 

3 Comments

  1. Pingback: Eigengemaakte Hamburgers - De Keuken van Quest

  2. Pingback: Siciliaanse Stoof van Rund - De Keuken van Quest

  3. Pingback: Frittata Quattro Stagioni - De Keuken van Quest

Geef een reactie