Gegrilde Kip met Aardappelen en Groente

Gegrilde Kip met Groente en Aardappelen

Meer en meer gril ik een hele kip in de oven tegelijk met groente en aardappelen. Ik gril de kip en de aardappelen en groenten wel tegelijk, maar niet in één schaal. De kip gaat rechtstreeks op een rek, de aardappelen en groenten in een ovenschaal. Alle vocht van de kip lekt in de schaal met aardappelen en groenten. Het resultaat is altijd goed, beiden hebben namelijk ongeveer 1 uur en 20 minuten nodig om mooi te kleuren en te garen. De aardappelen kook ik een minuutje of 6 voor, maar, wanneer je kleinere stukjes snijdt kan het allemaal in één keer. Uiteraard kun je zelf bepalen welke groenten je toevoegt.

Voor dit recept kruidde ik de kip niet. Geen marinade, niet ingesmeerd met een mix van kruiden. Het enige dat ik deed was een paar plakken ontbijtspek onder de huid en een citroen in de holte. De citroen kneep ik na het roosteren uit over de aardappelen en groenten op borden. Wel voorzichtig, want het hete citroensap spuit uit de citroen en dat wil je niet in je ogen. Het recept is uitermate simpel, je hebt alleen een goede oven en wat tijd nodig.

Gegrilde Kip met Groente en Aardappelen

Recipe by Berend QuestCourse: De keuken van QuestCuisine: QuestDifficulty: eenvoudig
Porties

4

Personen
Bereiding

15

minutes
Oventijd

1

hour 

20

minutes
Totaal

1

hour 

35

minutes

Ingrediënten

  • 1 kip van ongeveer een kilo

  • 8 plakjes ontbijtspek

  • 1 citroen

  • olijfolie

  • 1 rode paprika

  • 1 gele paprika

  • 1 flinke sjalot

  • 1 courgette

  • 750 gram aardappelen

  • 5 tenen knoflook

  • peper en zout

Werkwijze

  • Verwarm de oven op 180 graden, was de aardappelen, snijd deze doormidden en kook een minuut of 6 in wat zout water.
  • Maak de kip goed schoon (van binnen). Was de citroen, wikkel deze in spek en stop in de holte van de kip. Maak de huid op de borst los en stop daar de rest van de spek onder. Bind de kip zodat de citroen in de kip blijft en laat de kip geen citroen-ei leggen.
  • Was en snijd de groenten en sjalot in grove stukken, de knoflook pel je maar laat deze heel. Doe de groenten samen met de aardappel in een ruime ovenschaal en besprenkel met olijfolie. Maal vers zout en peper over de schotel. Hussel even door elkaar.
  • Zet de schaal in de oven, leg de kip op een rek boven de schaal. Laat de kip en overschotel 1 uur en 20 minuten garen, hussel af en toe de groenten om en draai de kip een paar maal.
  • Haal de citroen uit de kip, prik er voorzichtig een gaatje in. Schep wat uit de ovenschaal op de borden, verdeel de kip in 4 stukken en besprenkel de groenten met sap van de citroen.

ReceptReQuest

We spammen niet! Lees ons privacybeleid voor meer info.

🤞 Ontvang GRATIS nieuwe recepten in de mailbox!

We spammen niet! Lees meer in ons privacybeleid

Geef een reactie