Gegrilde Kip Margherita

Gegrilde Kip Margherita

Deze ‘Gegrilde Kip Margherita’ is samen met de mee gegrilde gnocchi een complete maaltijd. Geen ‘éénpansgerecht’, maar een ‘éénovengerecht’. Heerlijk malse kip met een knapperig vel, fantastische gegrilde tomaat en verrassend lekkere Gnocchi di Patate. Het recept is geïnspireerd op de ‘Roast Chicken Margherita’ van Jamie Oliver waar ik niet veel aan veranderde. Het resultaat mag er zijn. Als het niet de lekkerste kip is die ik ooit maakte, dan komt deze Geroosterde Kip Margherita toch zeker op een goede tweede plaats.

Gnocchi?

Gnocchi is Italiaans voor ‘klont’. Het is een pastasoort waar ik bij wegblijf. Ik vind dat niet lekker, van die ballen pastadeeg in mijn mond. Gnocchi di patate is een ander verhaal. Dat is een aardappel variant waarbij je aardappelpuree stevig maakt met wat bloem en daar in de oven of pan, klonten van bakt. Dan worden het een soort aardappelkoeken die je naar keuze ook weer ergens mee kunt vullen, zoals bijvoorbeeld met Mozzarella.

Gegrilde Kip Margherita

Recipe by Berend QuestCourse: HoofdgerechtCuisine: Italiaans
Porties

4

Personen
Bereiding

30

minutes
Oventijd

1

hour 

20

minutes
Totaal

1

hour 

50

minutes

Ingrediënten

  • 1 hele kip van ruim een kilo

  • 1 kg pruimtomaten (in de zomer liever verse Roma tomaten)

  • 2 bollen knoflook

  • 1 verse rode peper

  • 750 gram aardappelen

  • 1 grote eetlepel bloem

  • 50 gram mozzarella

  • balsamico

  • olijfolie

  • 1 bos basilicum

  • peper en zout

Werkwijze

  • Verwarm de oven tot 180 graden. Laat de kip op kamertemperatuur komen. Gegrilde Kip Margherita
  • Halveer de tomaten en doe ze in een ruime ovenschaal, verspreid de tenen knoflook erover (schil verwijderen hoeft niet) en voeg de helft van de basilicum toe aan de ovenschaal. Snijd de peper open, verwijder de pitten en snijd in kleine stukjes. Voeg ook de peper toe. Besprenkel de schaal royaal met olijfolie en balsamico, maal er ruim peper en zout over.Gegrilde Kip Margherita
  • Hussel de tomaten door elkaar met de handen en vang wat van het vocht op, wrijf daarmee de kip in. Haal de resterende blaadjes van de basilcum stelen, leg deze apart. De stelen gaan in de holte van de kip.
  • Leg de kip direct op een ovenrek en de schaal onder de kip zodat eventueel vocht van de kip in de schaal met tomaten lekt. De kip heeft 1 uur en 20 minuten nodig om te garen.
  • Kook de aardappelen (in de schil) gaar en stamp met wat roomboter, peper en zout tot een puree. Voeg de bloem toe, meng goed door. Maak van de aardappelen bollen, druk er met je duim een kuil in en vul dit met een stukje mozzarella. Vouw de puree weer dicht en leg op een bakplaat die bedekt is met bakpapier.
  • Zet de bakplaat met gnocchi op de bodem van de oven. Als het meezit moet de kip nu nog een uur, dat is ook precies de tijd die de gnocchi nodig heeft.Gegrilde Kip Margherita
  • Haal de kip en tomaat uit de oven, schep wat van het vocht over de kip en laat even rusten. Maak de boordjes op met kip en tomaat en haal de gnocchi uit de oven en voeg deze toe. Uit de schaal met tomaat pak je wat tenen knoflook, knijp deze uit en smeer de inhoud nog even over de gnocchi’s. Verdeel als laatste de overgebleven basilicumblaadjes over de borden.
    Eet smakelijk!
close

ReceptReQuest

We spammen niet! Lees ons privacybeleid voor meer info.

🤞 Ontvang GRATIS nieuwe recepten in de mailbox!

We spammen niet! Lees meer in ons privacybeleid

 

One Comment

  1. Pingback: Roast Chicken met Spruitjes en Walnoten - De Keuken van Quest

Geef een reactie