koken zonder pakjes

Gebakken Zuurkool

‘Zuurkool van het vat’. Dat wordt in de supermarkt verkocht, en uw groenteboer verkoopt het ook. Het heeft een aura van ‘vers’ en ‘eerlijk’. Wel, tijd om wakker te worden. Het is exact dezelfde zuurkool als die in de schappen in een pakje zit en komt uit dezelfde zuurkoolfabriek. ‘Zuurkool uit het vat’ is alleen duurder. Vandaag: gebakken zuurkool. Lekker, voordelig, makkelijk en weer eens iets anders.

Ingrediënten

  • 1 pak zuurkool
  • 5 jeneverbessen
  • karwijzaad
  • olijfolie
  • 2 sjalotjes
  • vers pepertje

Bereiding

Ik zie veel recepten waar zuurkool eerst gespoeld of gekookt wordt. Niet doen, nergens voor nodig en zo zuur is zuurkool tegenwoordig niet meer.
Doe een flinke scheut olijfolie in een ruime hapjespan met dikke bodem en bak de fijngesnipperde ui, de gekneusde jeneverbessen, een flinke lepel karwijzaad en het fijngesneden pepertje tot de sjalotjes glazig zijn.

Voeg de uitgelekte zuurkool toe en draai de pit op de laagste stand. Bak de zuurkool in een kwartiertje gaar. De zuurkool niet steeds omscheppen, een keertje is wel genoeg. Wanneer je de zuurkool rust gunt dan kleurt het onderste deel van de zuurkool mooi bruin.
Meer is het niet, eet lekker!

Gebakken Zuurkool
Wij aten de zuurkool met aardappelkoeken en hertenbiefstukjes


close

ReceptReQuest

We spammen niet! Lees ons privacybeleid voor meer info.

🤞 Ontvang GRATIS nieuwe recepten in de mailbox!

We spammen niet! Lees meer in ons privacybeleid

 

Geef een reactie