Tegelijkertijd met het bereiden van de ‘Salty Flammkuchen‘, bedacht ik een tegenhanger. Een meer zoete flammkuchen. Ik besloot een recept voor ‘Frutty Flammkuchen’ te maken met appel, peer, ananas, citroen en een avocado. Als twist deed ik er nog wat uitgebakken spekjes onder. Deze ‘Frutty Flammkuchen’ doet het goed als lunch, maar is ook lekker als een nagerecht, als ware het een soort van gebakje. Meer van mijn flammkuchen recepten vind je hier.
Frutty Flammkuchen
Course: lunch, nagerechtCuisine: DuitsDifficulty: Eenvoudig8
punten15
minutes12
minutes1
hour1
hour27
minutesIngrediënten
- Voor de bodem
300 gram bloem
5 gram droge gist
5 gram zout
1 scheutje olijfolie
180 ml lauw warm water
- Voor de topping
1 peer
1 bakje creme fraiche
1 appel
1/2 ananas in stukjes
1 citroen (rasp en sap)
1 kleine avocado
1 snufje kaneel
1 snufje munt
50 gram spekjes
1 eetlepel honing
poedersuiker
Werkwijze
- De bodem
- Doe de bloem, het zout, de gist en een scheutje olijfolie in een kom. Voeg het warme water toe en kneed een soepel deeg. Zet afgedekt een uur weg op kamertemperatuur.
- De topping
- Schil de vruchten, snijd in blokjes en doe het fruit in een kom, besprenkel met het citroensap en meng de rasp er door. Voeg de kaneel en de munt toe.
- Bak de spekjes uit.
- Voorde Flammkuchen
- Verwarm de oven op 250 graden.
- Verdeel het deeg in twee stukken en rol er schijven van ter grootte van pizza bakplaten (of één grote plak die op je bakplaat past).
- Klop de creme fraiche los met wat olijfolie en verdeel over de flammkuchen bodems.
- Verdeel het fruitmengsel over de bodem. Besprenkel met een lepel honing.
- Zet de bakplaten ongeveer 12 minuten in de oven. Snijd de flammkuchen aan punten en bestrooi de punten met poedersuiker.
Eet lekker!