Deze Frittata Quattro Stagioni met Cheddar, Blauwe Kaas, Camembert en Geitenkaas is niet alleen weer eens iets anders, het is ook een complete maaltijd. ‘Frittata Quattro Stagioni’ klinkt heel erg buitenlands. Je kunt dit gerecht uiteraard ook ‘Omelet uit de Oven met vier soorten Kaas’ noemen. Maar zeg nu zelf, de eerste versie klinkt beter.
Wij kopen onze eitjes bij ‘Fugelfrij‘. Fugelfrij is een boerencamping in het Friese Hichtum. Wanneer je het pad richting de camping neemt vind je voor de camping ‘de eicel’. In de eicel kun je de hoeveelheid en grootte van de eieren zelf kiezen, de eitjes in een doosje doen en je geld deponeren in een blikje.
Het kan nog steeds.
Er waren een tijdje geen eitjes meer, maar deze week kon ik weer 20 eitjes ophalen. Eitjes van kippen die echt buiten lopen. Heerlijk.
Frittata Quattro Stagioni
Course: Hoofdgerecht, LunchCuisine: QuestDifficulty: Simpel4
Porties15
minutes20
minutes35
minutesIngrediënten
6 verse, biologische uitloopeieren
2 flinke eetlepels crème fraiche
200 gram spekreepjes
10 cm prei (witte deel)
4 kaasjes, ieder ongeveer 50 gram
1 sjalot
1 rode peper
1 teen knoflook
Werkwijze
- Verwarm de oven tot 200 graden.
Bak de spekreepjes in een droge koekenpan, als de spek gaat bruinen voeg je de in hele dunne ringen gesneden prei, de rode peper, knoflook en fijngesneden uitje toe. Bak alles nog een paar minuten mee. - Vet een ovenschaal in (ik was tegelijkertijd boter aan het klaren, dus dat kwam goed uit).
- In een ruime kom klop je de eieren los met de crème fraiche. Bedek de bodem van de ovenschaal met de spek en ui, giet het ei mengsel er over en verdeel (ik gebruikte wat wortel) de schaal in een aantal delen (net zoveel als de kaassoorten die wilt gebruiken).
- Leg nu de verschillende kazen op het ei mengsel.
- Plaats de ovenschaal in het midden van de oven en na 20 minuten heb je een vorstelijke ‘Frittata Quattro Stagioni’.
- Ik maakte het af met wat verse peterselie, eet vooral lekker!