Frittata Quattro Stagioni

Frittata Quattro Stagioni

Deze Frittata Quattro Stagioni met Cheddar, Blauwe Kaas, Camembert en Geitenkaas is niet alleen weer eens iets anders, het is ook een complete maaltijd. ‘Frittata Quattro Stagioni’ klinkt heel erg buitenlands. Je kunt dit gerecht uiteraard ook ‘Omelet uit de Oven met vier soorten Kaas’ noemen. Maar zeg nu zelf, de eerste versie klinkt beter.

Wij kopen onze eitjes bij ‘Fugelfrij‘. Fugelfrij is een boerencamping in het Friese Hichtum. Wanneer je het pad richting de camping neemt vind je voor de camping ‘de eicel’. In de eicel kun je de hoeveelheid en grootte van de eieren zelf kiezen, de eitjes in een doosje doen en je geld deponeren in een blikje.
Het kan nog steeds.
Er waren een tijdje geen eitjes meer, maar deze week kon ik weer 20 eitjes ophalen. Eitjes van kippen die echt buiten lopen. Heerlijk.

Frittata Quattro Stagioni

Recipe by Berend QuestCourse: Hoofdgerecht, LunchCuisine: QuestDifficulty: Simpel
Personen

4

Porties
Bereiding

15

minutes
Bakken

20

minutes
Totaal

35

minutes

Ingrediënten

  • 6 verse, biologische uitloopeieren

  • 2 flinke eetlepels crème fraiche

  • 200 gram spekreepjes

  • 10 cm prei (witte deel)

  • 4 kaasjes, ieder ongeveer 50 gram

  • 1 sjalot

  • 1 rode peper

  • 1 teen knoflook

Werkwijze

  • Verwarm de oven tot 200 graden.
    Bak de spekreepjes in een droge koekenpan, als de spek gaat bruinen voeg je de in hele dunne ringen gesneden prei, de rode peper, knoflook en fijngesneden uitje toe. Bak alles nog een paar minuten mee.Frittata Quattro Stagioni
  • Vet een ovenschaal in (ik was tegelijkertijd boter aan het klaren, dus dat kwam goed uit).Frittata Quattro Stagioni
  • In een ruime kom klop je de eieren los met de crème fraiche. Bedek de bodem van de ovenschaal met de spek en ui, giet het ei mengsel er over en verdeel (ik gebruikte wat wortel) de schaal in een aantal delen (net zoveel als de kaassoorten die wilt gebruiken).
  • Leg nu de verschillende kazen op het ei mengsel.Frittata Quattro Stagioni
  • Plaats de ovenschaal in het midden van de oven en na 20 minuten heb je een vorstelijke ‘Frittata Quattro Stagioni’. Frittata Quattro Stagioni
  • Ik maakte het af met wat verse peterselie, eet vooral lekker!
close

ReceptReQuest

We spammen niet! Lees ons privacybeleid voor meer info.

🤞 Ontvang GRATIS nieuwe recepten in de mailbox!

We spammen niet! Lees meer in ons privacybeleid

 

Geef een reactie