In stengels gesneden koolraap, gebakken in de oven en gegeten met een flinke lepel mooie, Belgische mayonaise. Hoe noem je dat? Tja, nou sta ik bekend als een fervent lid van #TeamPatat, maar ik ontkom er nu niet aan om dit gerecht ‘frites’ te noemen. Immers, patat staat voor aardappel, frites meer voor hoe de aardappel bereid is. Deze koolraap is niet gefrituurd, maar frites is wel de meest passende aanduiding voor dit overigens overheerlijke brijgerechtje.
Frites van Koolraap
Course: BijgerechtCuisine: QuestDifficulty: Simpel4
Personen15
minutes50
minutes1
hour5
minutesIngrediƫnten
1 koolraap
eetlepel Italiaanse kruiden
2 eetlepels olijfolie
peper en zout
Belgische mayonaise
Werkwijze
- Verwarm de oven op 180 graden. Schil de koolraap (ik gebruik de kaasschaaf).
- Snijd de koolraap in dikke plakken en daarna in stevige frieten
- Bestrooi de rapen met de kruiden, besprenkel met olie en maak af met peper en zout. Hussel even door elkaar. Leg de rapen op een vel bakpapier in een ruime ovenschaal.
- Zet de schaal hoog in de oven en bak tot je er met de vork makkelijk in kunt prikken. Zet nog een minuut of 3 onder de gril (hoogste stand) en serveer met wat verse peterselie en koriander. Leg er een flinke schep mayonaise naast.
Eet lekker!