Frites van Koolraap

Frites van Koolraap

In stengels gesneden koolraap, gebakken in de oven en gegeten met een flinke lepel mooie, Belgische mayonaise. Hoe noem je dat? Tja, nou sta ik bekend als een fervent lid van #TeamPatat, maar ik ontkom er nu niet aan om dit gerecht ‘frites’ te noemen. Immers, patat staat voor aardappel, frites meer voor hoe de aardappel bereid is. Deze koolraap is niet gefrituurd, maar frites is wel de meest passende aanduiding voor dit overigens overheerlijke brijgerechtje.

Frites van Koolraap

Recipe by Berend QuestCourse: BijgerechtCuisine: QuestDifficulty: Simpel
Porties

4

Personen
Voorbereiding

15

minutes
Cooking timeOventijd

50

minutes
Total time

1

hour 

5

minutes

Ingrediënten

  • 1 koolraap

  • eetlepel Italiaanse kruiden

  • 2 eetlepels olijfolie

  • peper en zout

  • Belgische mayonaise

Werkwijze

  • Verwarm de oven op 180 graden. Schil de koolraap (ik gebruik de kaasschaaf).
  • Snijd de koolraap in dikke plakken en daarna in stevige frieten
  • Bestrooi de rapen met de kruiden, besprenkel met olie en maak af met peper en zout. Hussel even door elkaar. Leg de rapen op een vel bakpapier in een ruime ovenschaal.
  • Zet de schaal hoog in de oven en bak tot je er met de vork makkelijk in kunt prikken. Zet nog een minuut of 3 onder de gril (hoogste stand) en serveer met wat verse peterselie en koriander. Leg er een flinke schep mayonaise naast.
    Eet lekker!Frites van Koolraap
close

ReceptReQuest

We spammen niet! Lees ons privacybeleid voor meer info.

🤞 Ontvang GRATIS nieuwe recepten in de mailbox!

We spammen niet! Lees meer in ons privacybeleid

 

Geef een reactie