Deze salade heeft als basis een recept dat ik eerder publiceerde, welke weer gebaseerd was op een salade die we aten in Griekenland. Het voornaamste ingrediënt is een eenvoudig, smakelijk aardappeltje. Deze salade is vol, fris en kan als lunch of avondmaal gegeten worden. Uiteraard ook heerlijk bij een BBQ!
Details
4 tot 6 personen
30 minuten
20 minuten
Ingrediënten
750 gram Charlotte aardappelen (‘Gele Fijnproevers bij Jumbo)
2 sjalotjes
1 rood pepertje
6 snoeptomaatjes
1 limoen
olijfolie
1 geroosterde paprika
zout
verse peterselie en basilicum
klein teentje knoflook
Werkwijze
- Laat de aardappelen heel en kook deze 20 minuten in ruim water. Giet ze dan af en laat ze buiten even uitwaaien. (De aardappelen moeten niet teveel door garen)
- In een kommetje doe je een flinke scheut olijfolie, de rasp van de limoen, de rasp van het teentje knoflook, wat zout en het sap van de limoen.
- Snijd de sjalotten aan ringen en de geroosterde paprika aan kleine stukjes. Halveer de tomaatjes.
- Snijd de afgekoelde aardappelen in schuine plakken. Meng de olie met de andere ingrediënten en voeg dit bij de aardappelen. Voeg ook de sjalotten, paprika en tomaatjes toe. Hak wat peterselie en basilicum grof en voeg dit toe. Schep de ingrediënten met de handen voorzichtig om – je wilt de aardappelen zoveel mogelijk heel houden – zodat de smaakt goed in de aardappelen trekt.
- Serveer met wat blaadjes basilicum en peterselie.
Eet vooral smakelijk!