Deze Chutney met appel, paprika, rozijnen en meer maakte ik als alternatief voor de stroop of suiker op de pannenkoek. Wij aten de chutney warm, maar de volgende morgen nam ik een panenkoek als ontbijt met de geheel afgekoelde chutney. Heerlijk en voorwaar een goed begin van een regenachtige herfstdag.
Details
Servings
Prep time
60 minuten
Cooking time
35 minuten
Ingrediënten
4 appels
100 gram rozijnen
1 puntpaprika
250 gram suiker
250 ml azijn
1 rode ui
1 teen knoflook
3 cm gemberwortel
zout
3 muntblaadjes
snufje kaneel
1 flinke dessertlepel kerrie Madras
Werkwijze
- Breng de suiker en de azijn aan de kook. Schil ondertussen de appels, verwijder schil en zaden en snijd in blokjes. Snijd ook de ui en paprika in stukjes. Roer het vocht door zodat de suiker oplost.
- Voeg de appel, rozijnen, paprika, ui toe en breng terug aan de kook. Rasp de gemberwortel en de knoflook en voeg dit toe met de kerrie, kaneel en wat zout.
- Laat ruim een half uur rustig koken in een pan op matig vuur. Af en toe roeren, maar laat de ingrediënten heel. Serveer met een paar grof gesneden blaadjes munt, bijvoorbeeld op een pannenkoek.
Eet vooral smakelijk!!