Eigengemaakte Hamburgers

Eigengemaakte Hamburgers

Dit recept voor Eigengemaakte Hamburgers begint bij vlees en een vleesmolen. Eigengemaakt is dus iets anders dan ‘zelfgebakken’. Wanneer je zelf een vleesmolen hebt hoef je geen gehakt meer te kopen. Dat heeft een paar voordelen. Je bepaalt zelf wat voor vlees en in welke (vet)verhouding er in je hamburger gaat en, niet onbelangrijk, verser dan dit krijg je je gehakt niet. Een hamburger die je zelf maakt kun je rosé eten. Dat zou ik niet doen met voorverpakt gehakt uit de supermarkt. Een lekkere, malse en sappige hamburger bestaat voor mij uit een deel rund- en een deel varkensvlees. De reden daarvoor is dat ik vet van het varken lekkerder vind en dat te mager rundvlees een droge hamburger oplevert.

Eigengemaakte Hamburgers

Recipe by Berend QuestCourse: Brood, Hoofdgerecht, LunchCuisine: Wereld, USADifficulty: Eenvoudig
Porties

6

hamburgers
Bereiding

45

minutes
Bakken of grillen

10

minutes
Totaal

55

minutes

Ingrediënten

  • 6 broodjes

  • 500 gram magere runderlappen

  • 200 gram procureur

  • 1 eetlepel paprikapoeder

  • 1 eetlepel uienpoeder

  • 1 theelepel chilipoeder

  • 1 eetlepel komijnzaad

  • 2 eetlepels bruine basterdsuiker

  • 1 theelepel tijm

  • peper en zout

  • Voor de saus
  • 2 eetlepels griekse yoghurt

  • 1 eetlepel mayonnaise

  • 1 afgestreken eetlepel grove mosterd

  • 1,5 eetlepel honing

  • 1 theelepel dille

  • peper en zout

  • Garnering
  • tomaat

  • augurk

  • kaas

  • wat jij dan ook verder maar lekker vindt

Werkwijze

  • Snijd je vlees in kleine stukken en haal het door de vleesmolen (ik gebruik de schijf voor grof gehakt). Heb je geen vleesmolen? Koop dan je vlees bij de slager en vraag of hij het voor je door de machine haalt.
  • Maal je kruiden in de vijzel, met name het komijnzaad. Kruid je vlees. Ik kruid vlees altijd zonder zout, dat doe ik er later op. Zout onttrekt veel vocht aan je vlees waardoor het minder sappig en mals wordt.
  • Meng de ingredienten voor de saus. Snijd de garnering aan plakjes. Maak 6 gelijke bollen en maak daar hamburgers van.
  • Maak een koekenpan heet. Doe er een klein klontje geklaarde boter of olijfolie in en leg de hamburgers in de pan. De hamburgers een minuut of 4-5 bakken op middelmatig vuur. Niet mee schuiven of tussentijds omdraaien, lekker laten gaan. Draai de hamburger om (je zult zien dat ze los in de pan liggen nu) en zet het vuur wat lager. Laat de hamburgers nog even een minuut of wat garen. Zet het vuur uit en laat even rusten.
  • Maak de broodjes op naar eigen wens, besmeer de twee zijden met de saus en wees niet bang voor een hamburger die een beetje rosé is. Met goed, vers vlees is dat geen enkel probleem en alleen maar lekker.Eigengemaakte Hamburgers

🤞 Ontvang GRATIS nieuwe recepten in de mailbox!

We spammen niet! Lees meer in ons privacybeleid

close

ReceptReQuest

We spammen niet! Lees ons privacybeleid voor meer info.

 

Geef een reactie