Zaterdag 27 februari 2021. Het is de eerste keer in 2021 dat ik de BBQ aangestoken heb. We eten weliswaar binnen, maar buiten ligt een heerlijk stukje rundvlees te roosteren op de Weber BBQ. Dit recept is ook uitermate simpel. Wat je nodig hebt is een BBQ en een mooi, eerlijk stukje rundvlees, ingewreven met kruiden en op kamertemperatuur. Ik serveerde er een heerlijke Couscous Salade bij.
De 1e BBQ van 2021
Course: De keuken van Quest, HoofdgerechtPorties
4
personenVoorbereiding
5
minutesBBQ tijd
15
minutesRusttijd
1
hourTotaal
1
hour20
minutesIngrediƫnten
800 gram rundvlees (magere lende, runder of braadlap)
een kopje ‘dry rub’* (kijk voor een voorbeeld hier)
Werkwijze
- Haal het vlees uit de koeling en snijd het in 4 delen. Smeer het goed in met de rub en laat het vlees een uur staan, kan het ook op kamertemperatuur komen.
- Steek de BBQ aan en laat hem goed op temperatuur komen.
- Leg het vlees op de gril en laat 7 minuten grillen. Draai daarna om en nog 7 minuten op de andere zijde. Haal het vlees van de BBQ en laat even 5 minuten rusten, afgedekt met wat folie.
- Snijd het vlees in schijven en serveer bijvoorbeeld met een lekkere CousCous salade.
Aantekeningen
- * Persoonlijk doe ik nooit zout in een rub of marinade. Het onttrekt enorm veel vocht aan het vlees en maakt het vlees snel droog. Zout kan altijd later. Vlak voor het grillen is geen probleem, maar geen uur van te voren.
Pingback: Couscous Salade - De Keuken van Quest