2021 BBQ No1

De 1e BBQ van 2021

Zaterdag 27 februari 2021. Het is de eerste keer in 2021 dat ik de BBQ aangestoken heb. We eten weliswaar binnen, maar buiten ligt een heerlijk stukje rundvlees te roosteren op de Weber BBQ. Dit recept is ook uitermate simpel. Wat je nodig hebt is een BBQ en een mooi, eerlijk stukje rundvlees, ingewreven met kruiden en op kamertemperatuur. Ik serveerde er een heerlijke Couscous Salade bij.

De 1e BBQ van 2021

Recipe by Berend QuestCourse: De keuken van Quest, Hoofdgerecht
Porties

4

personen
Voorbereiding

5

minutes
BBQ tijd

15

minutes
Rusttijd

1

hour 
Totaal

1

hour 

20

minutes

Ingrediënten

Werkwijze

  • Haal het vlees uit de koeling en snijd het in 4 delen. Smeer het goed in met de rub en laat het vlees een uur staan, kan het ook op kamertemperatuur komen.2021 BBQ No1
  • Steek de BBQ aan en laat hem goed op temperatuur komen.
  • Leg het vlees op de gril en laat 7 minuten grillen. Draai daarna om en nog 7 minuten op de andere zijde. Haal het vlees van de BBQ en laat even 5 minuten rusten, afgedekt met wat folie.2021 BBQ No1
  • Snijd het vlees in schijven en serveer bijvoorbeeld met een lekkere CousCous salade.

Aantekeningen

  • * Persoonlijk doe ik nooit zout in een rub of marinade. Het onttrekt enorm veel vocht aan het vlees en maakt het vlees snel droog. Zout kan altijd later. Vlak voor het grillen is geen probleem, maar geen uur van te voren.
close

ReceptReQuest

We spammen niet! Lees ons privacybeleid voor meer info.

🤞 Ontvang GRATIS nieuwe recepten in de mailbox!

We spammen niet! Lees meer in ons privacybeleid

 

One Comment

  1. Pingback: Couscous Salade - De Keuken van Quest

Geef een reactie