Bouillon van botten

De Queeste van Quest: de ultieme bouillon

Ik ben gefascineerd door bouillon. Wanneer ik een pan bouillon op het gast heb staan te pruttelen en ik loop naar huis dan vraag ik mij regelmatig af waar die verrukkelijke geur toch vandaan komt. Om dan met verbazing te constateren dat het uit mijn eigen keuken komt. Er gebeurt iets met de geur van bouillon in de buitenlucht. Alsof het dan pas helemaal tot zijn recht komt. Het maakt ook niet uit of het vriest, of dat de zon schijnt. De geur van bouillon roept allerlei associaties op. Van krappe, mediterrane steegjes vol terrasjes en restaurants tot overvolle overdekte markthallen in Noord Afrika. Het voedt de ‘Queeste van Quest’: Wat is de ultieme bouillon, en hoe maak ik die?

Het komende jaar zal ik veel en vaak bezig gaan met bouillon. De ontwikkelingen en de recepten publiceer ik op deze website. Eerst ga ik maar eens een goed boek aanschaffen en lezen:

ReceptReQuest

We spammen niet! Lees ons privacybeleid voor meer info.

One Comment

  1. Pingback: In Miso Gestoofd Rundvlees - De Keuken van Quest

Geef een reactie