de lekkerste gegrilde kip

De Lekkerste Gegrilde Kip uit de Oven

Ik maakte De Lekkerste Gegrilde Kip uit de Oven. Geloof mij. Mijn recept is een combinatie van recepten, met het recept voor ‘A perfect roast Chicken‘ van Jamie Oliver als belangrijkste inspiratie. Deze kip is heel mals, heeft een knapperige huid en is perfect van smaak door alle kruiden en de gebruikte pancetta. De kip die ik grilde met dit recept was zo goed dat ik het ‘Niets Meer Aan Doen’ te horen kreeg. Anders gezegd, dit recept hoef je niet meer te veranderen of aan te passen: de volgende keer graag precies zo! En dat zegt wel iets, want in huize Quest is men redelijk verwend en dus niet zo snel onder de indruk.

De Lekkerste Gegrilde Kip uit de Oven

Recipe by Berend QuestCourse: HoofdgerechtCuisine: Wereld, ItaliaansDifficulty: Gemiddeld
Porties

4

personen
Voorbereiding

30

minutes
Grillen

1

hour 

20

minutes
Totaal

1

hour 

50

minutes

Ingrediënten

  • 1 kip, biologisch

  • 8 plakjes pancetta

  • 2 bakjes gemengde Italiaanse kruiden

  • olijfolie

  • zout en peper

  • knoflookpoeder

  • paprika vlokken

  • 1 citroen

  • 1 verse rode peper

  • 1 wortel

Werkwijze

  • Verwarm de oven voor op 220 graden. Snijd het kontje van de kip. Verwijder de touwtjes die de kip bijeen houden en kijk en voel of de binnenkant van de kip goed schoon is. Laat de kip ook op kamertemperatuur komen.
  • Ga met de vingers van een hand onder de huid van de borst en maak de huid zo ver mogelijk los, kijk uit dat de huid niet openscheurt. De huid is makkelijk los te halen, maar in het midden zit hij vast. Laat dat zo. Je hebt nu 2 ‘zakken’ gecreëerd boven de borst (de filets).
  • Ris de kruiden van de stelen en doe de blaadjes in de keukenmachine. Voeg daar de rode peper zonder zaadjes aan toe en ook de knoflookpoeder en paprika vlokken. Maal tot een grof mengsel. Doe het kruidenmengsel in een kom. Snijd de pancetta in kleine stukken en voeg toe aan de kruiden.de lekkerste gegrilde kip
  • Knijp boven het mengsel een halve citroen uit en besprenkel met wat olijfolie. Maal wat zeezout over het mengsel. Meng het mengsel van kruiden, spek, sap en olie goed door elkaar.
  • Vul nu de twee zakken op de borst met het kruidenmengsel. Gebruik een spateltje en je vingers om het mengsel over de hele borst te verspreiden.
  • Wrijf de ook binnenkant van de kip goed in met het kruidenmengsel. Snijd de resterende helft van de citroen doormidden en stop de twee kwarten citroen in de kip.
  • Snijd de dijen van de kip in met een scherp mes. Wrijf de buitenkant van de kip helemaal in met de kruiden die nog over zijn. Voeg aan dit laatste beetje kruiden nog wat extra zout toe.
  • Trek de huid van de kip naar voren en bind de kip stevig in elkaar. Zorg dat de poten en vleugels de open gaten afdekken. de lekkerste gegrilde kip
  • Haal de bakplaat uit de oven, druppel er wat olijfolie op en leg de wortel op de bakplaat. Leg de kip met de borst naar beneden, schuin leunend naar één kant. Gebruik de wortel als steun.
  • Zet de kip 5 minuten in de oven, daarna wissel je de wortel van kant en leunt de kip dus de andere kant op. Zet 5 minuten terug.
  • Haal de bakplaat uit de oven, verwijder de wortel en draai de kip op de rug. Zet weer in de oven.
  • De kip gaat nu een uur in de oven, maar, let op! Mijn oven is zo heet dat de kip na een minuut of 20 helemaal bruin en knapperig was. In dat geval breng je de temperatuur terug naar 180 graden. Omdat iedere oven zich anders gedraagt is dat wel even iets om op te letten. Het zou zonde zijn wanneer de kip verpietert.
    Eet lekker! de lekkerste gegrilde kip
close

ReceptReQuest

We spammen niet! Lees ons privacybeleid voor meer info.

🤞 Ontvang GRATIS nieuwe recepten in de mailbox!

We spammen niet! Lees meer in ons privacybeleid

 

One Comment

  1. Pingback: Gegrilde Kip Margherita - De Keuken van Quest

Geef een reactie