koken zonder pakjes

De Keuken van Quest

Op ‘De Keuken van Quest’ publiceer ik recepten van gerechten die ik maakte. Geïnspireerd door anderen, maar altijd met een eigen ‘twist’. Mijn geluk is dat ik geen kok ben, maar iedere dag mag koken. Waar een kok dagelijks – onder druk – steeds diezelfde gerechten moet maken, die ook iedere keer precies hetzelfde moeten smaken, kook ik iedere dag iets anders en hoeft het nooit hetzelfde te smaken. Sterker, liever smaakt het iedere keer iets anders, en waar mogelijk beter.
Zo heb ik dus ook niet één recept voor een pompoensoep, ik heb er tientallen waarvan ik er slechts een paar op dit weblog plaatste.

Ik ben geen kok.
Dus wat ik maak en de recepten die ik publiceer zijn niet afhankelijk van ingewikkelde procedures of ‘vierkante millimeter moeilijk doen’. Mijn recepten zijn met een beetje goede wil en een paar stukken goed gereedschap door iedereen te maken.

Ik heb wel een paar regels.
Er zijn een paar regels waar ik mij aan houd. Zo koop ik eerlijk vlees bij een goede slager. Mijn vis komt van een uitstekende visboer en ik gebruik geen pakjes. Van die dingen. Voor mij geen  macro-idiotie, dat ruikt naar religie van de duistere soort. Geen macrobiotische zaadjes, maar ook de KFC loop ik voorbij. Dat is voor mij de andere duistere kant van het spectrum. De industrie die dieren opfokt om ons voor een dubbeltje vet te mesten vind ik verwerpelijk.

Gereedschap
Wat ik ook heel belangrijk vind is goed gereedschap. Echt, als je met plezier wilt koken koop dan een keer een goed mes. Spaar voor een goed pan. Het maakt koken zoveel makkelijker, leuker en succesvoller.

Heb je een vraag? Gebruik dan onderstaand formulier.

ReceptReQuest

We spammen niet! Lees ons privacybeleid voor meer info.

🤞 Ontvang GRATIS nieuwe recepten in de mailbox!

We spammen niet! Lees meer in ons privacybeleid

Geef een reactie