Courgettesoep

CourgetteSoep

Even een snel soepje maken voor de lunch? Of de ‘4-uur dip’? Deze courgettesoep staat in een mum van tijd op tafel, is erg lekker en ook nog eens voedzaam. Ik raad – uiteraard – iedereen aan om een eigengemaakte bouillon te gebruiken en geen bouillonblokjes. Dat scheelt enorm in de smaakbeleving.

CourgetteSoep

Recipe by Berend QuestCourse: lunchCuisine: wereldDifficulty: simpel
Hoeveelheid

1

liter
Bereiding

5

minutes
Kooktijd

15

minutes
Totaal

15

minutes

Ingrediënten

  • 2 sjalotjes

  • 2 tenen knoflook

  • 2 courgettes

  • 1 rood pepertje

  • 400 ml bouillon

  • 400 ml water

  • 125 ml slagroom

  • munt

  • peper en zout

  • olijfolie

Werkwijze

  • Pel de sjalotten, poeper en knoflook, snijd deze fijn en fruit in olijfolie. Snijd de courgettes in blokjes en voeg toe wanneer de ui glazig is. Bak op laag voor een minuut of 10 mee. Voeg een paar fijngesneden blaadjes munt toe.
  • Voeg de bouillon en het water toe en breng aan de kook. Kook nog een paar minuten.
  • Haal de pan van het vuur en maak de soep fijn met een staafmixer.
  • Voeg de slagroom toe, warm de soep op maar laat deze niet meer koken. Breng op smaak met peper en zout. Afgekoeld kun je de soep een paar dagen in de koelkast bewaren zodat je de rest van de week een kommetje soep kunt opwarmen wanneer je trek hebt.
    Eet lekker!

🤞 Ontvang GRATIS nieuwe recepten in de mailbox!

We spammen niet! Lees meer in ons privacybeleid

close

ReceptReQuest

We spammen niet! Lees ons privacybeleid voor meer info.

 

Geef een reactie