Courgette-Aubergine Taartje

Courgette-Aubergine Taartje

Een taartje van aubergine, courgette en een tomaten-gehaktsaus, zou dat lukken? Ik stelde mij die vraag omdat de lasagne die ik eerder maakte nooit helemaal naar tevredenheid waren. Het werd vaker een ‘plas’ voedsel op het bord, dan een lasagne waarin de verschillende lagen nog herkenbaar waren. Tijd voor een experiment. Een taartje van gegrilde courgette, aubergine en afgedekt met een saus van gehakt en tomaat. Ondanks dat het overtollige vocht ook hier een complicerende factor bleek was het voordeel ten opzichte van de lasagne dat het vocht zich niet mengde met de gehaktsaus, waardoor de taart in punten op te dienen was.
De smaak was overigens heel goed, wat het experiment zeker de moeite waard maakte.

Courgette-Aubergine Taartje

Recipe by Berend Quest
Porties

6

Personen
Bereiding

30

minutes
Oventijd

30

minutes
Totaal

1

hour 

Ingrediënten

  • 2 courgettes

  • 1 aubergine

  • 1 ui

  • 2 tenen knoflook

  • 1 rood pepertje

  • 1 eetlepel gedroogde Italiaanse kruiden

  • 350 gram frito (tomatensaus)

  • 250 gram geraspte parmezaan

  • 350 gram rundergehakt

  • 1/2 prei

  • olijfolie

  • peper en zout

Werkwijze

  • Verwarm de oven op 200 graden. Verwarm een grillpan op het fornuis.
  • Snipper de ui, hak de knoflook en snijd de peper in ringen. In een ruime pan fruit je de ui, knoflook en peper in een scheutje olijfolie tot de ui glazig is. Snijd ondertussen de prei in zo klein mogelijke stukjes.
  • Voeg de prei toe en bak even een minuut of 2 mee. Voeg nu de gehakt en de Italiaanse kruiden toe en bak de gehakt rul. Wanneer de gehakt gaar is voeg je de frito toe, breng je de saus tot het kookpunt en voegt 200 gram van de parmezaan toe. Roer de kaas door de saus en haal de saus van het vuur.
  • Snijd de courgettes in plakken van maximaal een halve centimeter dik. Bestrijk de plakken met olijfolie en gril de plakken een minuut of 3 aan iedere kant, leg de plakken dan apart om wat af te koelen.Courgette-Aubergine Taartje
  • Vet een springvorm in met wat olie en bedek de bodem met de gegrilde courgette.Courgette-Aubergine Taartje
  • Leg de courgette plakken dakpansgewijs over elkaar zodat de bodem zoveel mogelijk wordt afgedekt.Courgette-Aubergine Taartje
  • Snijd nu de aubergine in plakken en leg die – zonder te grillen – over de courgette. Zorg dat je de aubergine stapelt zodat er kieren en gaten overblijven waar de saus in kan worden opgenomen.Courgette-Aubergine Taartje
  • Stort de saus in de springvorm en bestrooi met de overgebleven parmezaan.Courgette-Aubergine Taartje
  • Zet het taartje in de oven en bak tussen de 20 en 30 minuten tot de kaaskorst goudbruin en knapperig is.Courgette-Aubergine Taartje
  • Laat de taart afkoelen, verwijder de ring van de springvorm en zet de taart een beetje schuin op het aanrecht, zo kan eventueel overtollig vocht afvloeien. Snijd de taart voorzichtig in punten en serveer lauwwarm. Eet smakelijk!Courgette-Aubergine Taartje
close

ReceptReQuest

We spammen niet! Lees ons privacybeleid voor meer info.

🤞 Ontvang GRATIS nieuwe recepten in de mailbox!

We spammen niet! Lees meer in ons privacybeleid

 

Geef een reactie