Chili Con Carne

Chili Con Carne

Deze Chili Con Carne doe je heel veel mensen een plezier mee. Hij is zoetig, pittig en heeft een heerlijke bite. De Chili staat in een minuut of 20 op tafel en het hele gerecht heeft maar één pan nodig, in mijn geval een zware, gietijzeren wok. Naar eigen behoefte te vergezellen met een flatbread, tortilla of stokbrood.

Deze Chili Con Carne dankt zijn unieke smaak aan een flinke bos verse dille die ik er door sneed. De dille was een leftover van een ander recept en onder het mom van ‘why not’ ging het door de Chili. Het resultaat was verrassend goed.

Chili Con Carne

Recipe by Berend QuestCourse: De keuken van Quest, HoofdgerechtCuisine: Zuid AmerikaDifficulty: Simpel
Porties

4

Personen
Bereiding

20

minutes

Ingrediënten

  • 500 gram rundergehakt

  • 200 gram chorizo in plakjes

  • 1 (of 2) rode pepers, inclusief zaden

  • 2 potten of blikken rode kidneybonen

  • 2 blikken ontvelde tomaten

  • 1 eetlepel tomatenpuree

  • 1 afgestreken eetlepel komijn

  • 1 bakje crème fraiche

  • 1 eetlepel bruine basterd suiker

  • 2 rode uien

  • 2 tenen knoflook

  • een flinke bos dille

  • peper en zout

  • 1 rode puntpaprika

  • klein blikje mais

  • eetlepel paprikapoeder

  • Scheutje zonnebloemolie

Werkwijze

  • Verwarm de wok of grote, zware pan voor. Snipper de ui, de knoflook en de peper en fruit dit in de olie.
  • Zet het vuur hoog. Voeg de gehakt toe en bak dit rul. Voeg ook de plakjes chorizo toe. Kruid het mengsel met de komijn en paprika poeder.Chili Con Carne
  • Wanneer de gehakt gaar is voeg je de gesneden paprika toe en bak even mee. Daarna de tomatenpuree, het vuur nog altijd hoog. Blijf een minuutje goed omscheppen en leeg dan de blikken tomaat en het blikje mais. De tomaten hoeven niet helemaal klein gemaakt te worden. Door het omscheppen worden ze klein genoeg.Chili Con Carne
  • De Chili Con Carne is alweer bijna klaar. Het gas kan laag. Snijd nu de dille fijn en voeg toe. Spoel de bonen in een vergiet en voeg daarna toe aan de chili. Proef nu de chili en maak het af met de bruine suiker, zout en eventueel peper.Chili Con Carne
  • Serveer de chili met een flinke klodder crème fraiche en als je dat lekker vindt een stuk stokbrood of iets dergelijks.
    Eet vooral smakelijk!

ReceptReQuest

We spammen niet! Lees ons privacybeleid voor meer info.

🤞 Ontvang GRATIS nieuwe recepten in de mailbox!

We spammen niet! Lees meer in ons privacybeleid

Geef een reactie