Carpaccio van Rode Biet

Carpaccio Rode Biet

Wanneer je in een restaurant op de menukaart kijkt dan is de kans heel groot dat er een Carpaccio als voorgerecht wordt aangeprezen. Meestal een Carpaccio van heel dun gesneden rundvlees. Er zijn veel mensen die menen dat dit ook de betekenis is van Carpaccio: ‘dun gesneden’. Dat is echter niet zo.

Carpaccio is een creatie uit 1950 van Giuseppe Cipriani, de kok en eigenaar van Harry’s bar in Venetië (Italië), waar vele beroemdheden van die tijd vertoefden zoals Charlie Chaplin, Ernest Hemingway en talloze adellijken.
Hij vernoemde zijn gerecht naar de schilder Vittore Carpaccio die op dat moment een tentoonstelling van zijn werken had in zijn restaurant.

Dit recept voor een Carpaccio van Rode Biet heeft dus niet zo veel met het originele gerecht te maken, behalve dan dat ook de rode biet ‘dun gesneden’ wordt. Een Carpaccio van Rode Biet kost veel minder dan een van Rund en is ook nog eens heel eenvoudig te maken. Heb je voor de runder Carpaccio een snijmachine nodig, voor deze Carpaccio van Rode Biet volstaat een kaasschaaf. Deze Carpaccio is ook nog eens heel erg lekker!

Carpaccio Rode Biet

Recipe by Berend QuestCourse: Bijgerecht, VoorgerechtCuisine: Italiaans, HollandsDifficulty: Eenvoudig
Porties

4

porties
Bereiding

15

minutes
Kooktijdminutes
Totale tijd

15

minutes

Ingrediënten

  • 1 pakje gekookte rode biet

  • 1 beker gemengde zaden

  • 1 citroen

  • 1 scheut olijfolie

  • 2 handjes rucola

  • 1 blok feta

Werkwijze

  • Zet een koekenpan op het vuur en rooster de zaden zonder deze te verbranden
  • Meng met een stafmixer of in de keukenmachine de helft van de zaden, de helft van de rucola een scheut olijfolie, en het sap van een halve citroen. Maak er een mooie pesto van.
  • Snijd de bieten met de kaasschaaf in dunne plakken. Je houdt een paar stukjes over die je niet meer kunt schillen, die doe je gewoon weg (of bewaar voor een andere gelegenheid).
  • Leg de bieten op een groot bord, besprenkel met de pesto. Verkruimel de feta er over en maak af met de overgebleven zaden en rucola.
  • Serveer op kamertemperatuur en leg eventueel een schijfje citroen op de rand van het bord.

Zo zie je: super simpel, heel aantrekkelijk in prijs en echt een heerlijk alternatief voor de o zo lekkere, maar ook wat saaie rundercapaccio!
Eet smakelijk!

close

ReceptReQuest

We spammen niet! Lees ons privacybeleid voor meer info.

🤞 Ontvang GRATIS nieuwe recepten in de mailbox!

We spammen niet! Lees meer in ons privacybeleid

 

Geef een reactie