Bruinebonensoep

Recept BruineBonenSoep

Sneeuw!!! Tijd voor een vorstelijke, warme en pittige soep. Vandaag mijn recept voor een bruinebonensoep. Bruinebonensoep is zeer eenvoudig te maken, is heel goed op eigen voorkeur aan te passen en echte winterkost. Nu er eindelijk een beetje winter in de lucht zit, meteen maar even een fijn soepje op het bord. Heerlijk met een stuk vers gebakken brood, of roggebrood met boter en spek.

Details

Servings

6 personen

Prep time

15 minuten

Cooking time

1,5 uur

Ingrediënten

  • 3 blikken bruine bonen

  • 2 rookworsten

  • 250 gram spekreepjes

  • 1/2 knolselderij

  • 3 stengels bleekselderij

  • 1 bosje selderij

  • 3 zoete aardappels

  • 1 rode ui

  • 1 rode peper

  • 2 kippenbouillonblokjes

  • 2 teentjes knoflook

Werkwijze

  • Doe de spekjes zonder boter of olie in een hoge pan en bak ze rustig bruin. Snijd ondertussen de ui, rode peper en knoflook. Voeg de ui, peper en knoflook toe en bak 5 minuten mee tot de ui glazig is.
  • Schil en snijd de zoete aardappel en knolselderij in blokjes. Voeg toe met de helft van het bosje gesneden selderij. Bak de groenten nog 5 minuten mee.
  • Voeg de bouillonblokjes toe en 2 liter water. Breng aan de kook en laat 45 minuten pruttelen. Voeg daarna 2 van de blikken bonen toe en laat een kwartier meekoken. Pureer hierna de soep.
  • Voeg het laatste blik bonen toe en voeg de worst en de rest van de gesneden selderij en de bleekselderij toe. Breng de soep nu tegen de kook en verwarm nog een minuut of 20 zodat ook de worst goed gaar en op smaak is. Serveer met een broodje.
Recept bruinebonensoep
Alles wat je nodig hebt voor een heerlijke maaltijdsoep
Recept bruinebonensoep
Als laatste de gesneden bleekselderij, de selderij en de worst

Doe voorzichtig in de sneeuw en eet vooral smakelijk!

ReceptReQuest

We spammen niet! Lees ons privacybeleid voor meer info.

🤞 Ontvang GRATIS nieuwe recepten in de mailbox!

We spammen niet! Lees meer in ons privacybeleid

Geef een reactie