koken zonder pakjes

Bloemkool met een Gorgonzola Sausje

Ik kreeg ooit een hekel aan bloemkool omdat er altijd van die laffe, sterk naar nootmuskaat ruikende papjes overheen werden gekwakt. Daarbij kwam dat mij moeder de bloemkool helemaal zacht kookte en ik houd van knapperig.

Vandaag aten wij bloemkool + rijst + een sausje.
Niet bijzonder boeiend of smaakvol denk je. Dat viel heel erg mee. Het hele gezin Quest vond het heerlijk.

Dit is hoe ik het gorgonzola sausje maakte.
Ik had nog een beetje kruidenboter, maar gewone roomboter mag uiteraard ook. (Fruit dan een teentje knoflook.)
Warm maken in een steelpannetje met dikke bodem, fruit een heel klein gesneden uitje (sjalotje).
Wat verse Italiaanse kruiden vind ik heerlijk, maar je kunt het helemaal zelf bepalen.
Afblussen met een kopje witte wijn (droog), dan een stuk gorgonzola erbij en een onsje verse roomkaas. Roeren, op smaak brengen met wat peper. Ik sneed er een stuk rode paprika door, alleen voor de kleur.

Beetje inkoken, eventueel nog wat aandikken met kaas, of verdunnen met wijn.
Over de bloemkool en rijst, stukje vlees.
(Stukje witte vis, dat kan volgens mij ook heel goed.)

Eet smakelijk.

close

ReceptReQuest

We spammen niet! Lees ons privacybeleid voor meer info.

­čĄ× Ontvang GRATIS nieuwe recepten in de mailbox!

We spammen niet! Lees meer in ons privacybeleid

Geef een reactie