koken zonder pakjes

Aardappelkoeken

Even iets anders met de zo oer-Hollandse aardappel. Nou ja, Hollands. De aardappel is eigenlijk Zuid Amerikaans en naar Europa gebracht door Spaanse ontdekkingsreizigers. De aardappel verliest ook aan populariteit, dat schijnt iets met de welvaart te maken te hebben. Vandaag mijn recept voor een heerlijke aardappelkoek.

Ingrediënten

  • 2 vastkokende aardappelen per persoon
  • 1 sjalotje
  • nootmuskaat
  • peper en zout
  • handje geraspte kaas (welke jij ook maar lekker vindt)
  • handje peterselie
  • olijfolie om in te bakken

Bereiding

Kook de aardappelen in de schil beetgaar. (Beetgaar? Ja, prik er met een mes in, als de aardappel van je mes glijd is hij beetgaar.)
Laat de aardappelen afkoelen, daarna kun je ze makkelijk schillen. Bij nieuwe aardappelen laat je de schil uiteraard gewoon zitten.
Snijd de sjalot en de peterselie fijn. Rasp de aardappelen, meng de sjalot, wat nootmuskaat en peper en zout door de aardappelrasp.
Vorm koeken van de aardappelen – bijvoorbeeld met een steekvorm – en bak deze in wat olijfolie op een rustig vuurtje aan beide kanten goudbruin.

Aardappelkoek
Zo, nog even in de koekenpan en klaar.

Wij aten de koeken met rode kool en een hachee.
Serveer de koeken met een partje limoen of citroen.
Eet vooral smakelijk!

close

ReceptReQuest

We spammen niet! Lees ons privacybeleid voor meer info.

🤞 Ontvang GRATIS nieuwe recepten in de mailbox!

We spammen niet! Lees meer in ons privacybeleid

 

Geef een reactie