koken zonder pakjes

Aardappel op z’n Grieks

In een overdekt straatje in Thessaloniki maakte ik vorig najaar kennis met een overheerlijke aardappelsalade. Niks geen ingewikkeld gedoe, geen kostbare ingrediënten, en heel eenvoudig te bereiden. Vandaag mijn variant.

Ingrediënten

  • 6 grote aardappelen, vastkokend
  • 2 limoenen
  • 1 teen knoflook
  • olijfolie
  • zout, peper
  • een paar blaadjes basilicum
  • handje peterselie
  • 1 rode ui

Bereiding

Snijd de ongeschilde aardappelen in plakken van een centimeter dik. Kook deze met wat zout, ongeveer 10 minuten. Stort de aardappelen in een vergiet en laat afkoelen, schud na een paar minuten even om.
Snijd de ui in dunne ringen. Rasp de teen knoflook en rasp een deel van de schil van een van de limoenen.
Pers de limoenen uit en vermeng het sap met minimaal de dubbele hoeveelheid olijfolie, voeg de knoflook en limoenrasp toe.

Doe de aardappelen in een ruime schaal, schep de dressing en de ui ringen er door. Hak de peterselie fijn en schep voorzichtig door de salade. Maak op smaak met zout en peper.
Leg de aardappelen op een schaal, garneer met wat basilicumblaadjes en eventueel nog wat peterselie.
Maak de salade af door over de salade nog wat olijfolie te gieten.

Griekse Aardappelsalade

Eet vooral smakelijk!

ReceptReQuest

We spammen niet! Lees ons privacybeleid voor meer info.

🤞 Ontvang GRATIS nieuwe recepten in de mailbox!

We spammen niet! Lees meer in ons privacybeleid

Geef een reactie